Alle soorten isolatie en dakreparaties

Alle soorten isolatie en dakreparaties

Dakgoten vernieuwen of dakgoten repareren is in eerste instantie geen probleem. U moet er echter wel rekening houden dat de voorbereiding wel aardig wat werk vergt. Voor het dakwerk is het soms nodig dat wij steigers aan brengen rond de woning. Alvorens we met het vervangen of repareren kunnen beginnen.

De dakgoot is een zeer belangrijk onderdeel van uw woning. Dit is het verzamelput van water en sneeuw dat in grote hoeveelheden op uw dak valt. Hierin wordt al het water verzamelt en naar de regenpijp afgevoerd. Wij leveren allerlei soorten en materialen zoals kunststof dakgoten, zinken en koperen. Ook de houten boeidelen zijn vaak aan vervanging toe. Wij kunnen natuurlijk ook kleine beschadigingen repareren.

Koper en zinkwerk

Een dakgoot laten plaatsen van koperwerk is de oplossing bij rieten daken. Het plaatsen van zinken goten bij rietendaken is het noodzakelijk koper te gebruiken met of zonder houtenombouw. Rieten-daken en zink zijn geen goede combinatie, het is hiervoor het minst geschikte materiaal.

Zink wordt bij toepassing en in combinatie van rieten daken aangetast door uitlogende humuszuren. Deze zuren zorgen er voor dat zink oplost. Op plekken waar zich plassen vormen in de goot, ontstaan door de humuszuren gaten in het zink. De levensduur van zinken goten bij rietendaken kunnen teruglopen naar 1 jaar.

Reparatie bij aanpak lekschade

Dakgoot reparatie van lekkende oude dakgoten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Lekkende zinken dakgoten zijn vaak het gevolg van wind en stormschade en vragen om een directe aanpak. Eerst moeten wij de gevolgen van de schade juist inschatten. Voorkomt vorstschade, een directe aanpak van een lekkende dakgoten of lekschade is vaak een goede raadgever.

Wij gaan deze lekkage oplossen met een noodvoorziening, zodat de lekkage direct kunnen stoppen. Daarna plaatsen wij nieuwe dakgoten. Als onderhoud nodig is voeren wij die ook uit als het om dakgoten gaat. Een zinken dakgoot repareren is voor ons dagelijks werk. Natuurlijk zijn er ook extra opties als het om het vervangen van een dakgoot gaat.

Lekkages kunnen ook om de schoorsteen voorkomen door het loslaten van de lood-slappen of lekkende voegen. Een van de bekende lekkage gevolgen zijn een volle verstopte dakgoot. Het opsporen van lekkage bij zinken dakgoten en daken zijn voor ons dagelijks werk. Het opsporen van lekkage is een onderdeel van ons dagelijks werk.  

Houten boeidelen vernieuwen

Het laten vervangen van de boeidelen kan tot een lengte van 12 meter zonder las. Boeidelen zijn er in verschillende houtsoorten. Red Cedar is hierbij de meest toegepaste houtsoort. Het vervangen van boeidelen is een precies werk dat in verschillende andere materialen kan worden uitgevoerd. Wanneer bij de woning de originele materialen gebruikt worden. Bied dit doorgaans geen problemen bij gemeenten en toezichthouders van (monumenten) of beschermde stadsaanzichten.

Voor het vervangen van dakonderdelen kijken wij of er mogelijk wet en regelgeving zijn die dit verbied. Materialen mogen niet altijd worden vervangen door andere materialen. Overleg is soms een oplossing die problemen voorkomt.

Conclusie dakherstel

Dakreparaties en dakgoten bestaan uit verschillende elementen en onderdelen. Lekkages en opsporingen van lekkages in platte en hellende daken is een vak apart. Roofdaken van zink en koperwerk worden vooral toegepast op monumentale panden.

Houtwerk rond de daken kunnen worden vervangen of gerepareerd. Dakster in staat alle voorkomende werkzaamheden voor u uit te voeren.

Voor dak isolatie zijn verschillende oplossingen mogelijk.

Diensten

Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een flink besparing op de kosten. Lees meer...

platte_daken_04Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals pvc of epdm. Lees meer...

hellende_daken_02

Hellende daken worden in vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken. Lees meer…

lood_zink_01Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken. Voor dakgoten, deklijsten, roefen, felsdaken, lees meer…

daktoepassing_divers_02

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak, lees meer…

divers_03Meer dan alleen werkzaamheden aan uw dak nodig? Wij zijn ervaren in alle overige zaken die met renovatie of verbouwing te maken hebben, zoals uw gehele pand laten schilderen, het plaatsen van een schoorsteen, dakgootverwarming, lees meer…

onderhoud_01Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken. Lees meer...