Dakterras regelgeving

Een dakterras is leuk, maar het aanleggen is aan regelgeving gebonden

Een dakterras laten plaatsen is een grote wens voor stadsbewoners. Vooral in binnenstedelijke gebieden zoals Lelystad, Almere, Amsterdam en Alkmaar. Door het toepassen van een speciale dakterrastegel wordt het mogelijk om op elk plat dak een terras aan te leggen. Veel platte daken zijn geschikt of geschikt te maken voor een dakterras.

Door toepassing en gebruik van terrastegels is de levensduur verwachting van deze daken hoog, tussen de 20 en 30 jaar. Het voordeel van terrastegels is ook dat je er een mooie daktuin over aan kan leggen. Daktuinen zijn er in vele soorten en maten, zo zijn er groenten- en bloementuinen.

Bij het aanleggen van een dakterras heb je wel te maken met wetten en regelgeving.

Een onderdeel hiervan is de aanvraag van een omgevingsvergunning. Het uitzicht op de buren wordt mede overwogen als het gaat om het afgeven van een dakterrasvergunning. Deze vergunning mag natuurlijk niet de veroorzaker van burenhinder zijn. Wettelijk is er van een dakterras sprake als het direct toegankelijk is via een deur of schuifraam naar het terras. Natuurlijk is ook de terrasafwerking bepalend voor het doelgebruik van het terras.

Mooie dakterrassen maken doe je vooral met het toepassen van groen op het dakterras. Bloemenborders of plantenbakken geven een huis een zekere meerwaarde. Ook voor de omgeving is het gebruik van groen een mooie meerwaarde voor de wijk waarin je woont. Kleine bomen op het terras geven het ook een prachtige uitstraling. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een terras met een kruiden- of groentetuin, ieder zijn smaak.

Interesse in een dakterras? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

3 + 7 =

Contactgegevens

Magazijn
(leveranciers op afspraak)

De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
06 2475 8596

Spoednummer buiten kantoortijden
06 1530 6740

Kantoor
(alleen op afspraak)

telefonisch bereikbaar
maandag woensdag donderdag en vrijdag van 0800 - 1400

De Hoek 43
1601 MR Enkhuizen
0228 724 379
b.g.g. 06 2475 8596

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering
chris@dakster.nl

Financiƫle vragen
administratie@dakster.nl