Dakterras

Heeft u een plat dak, of bijvoorbeeld een schuur aan uw huis met een plat dak? Benut die vrije ruimte dan, en ga voor een dakterras! Dat maakt uw huis niet alleen meer waard, het zorgt ook voor de fijnste zomeravonden. Want op het dak is het in de zomer meestal goed toeven. Heeft u ook wel zin in een mooi dakterras? Begin dan niet meteen met timmeren, want er zijn wel een aantal zaken waarmee u rekening moet houden.

Voor een dakterras heeft u een vergunning nodig

Helaas kunt u niet zomaar een dakterras plaatsen, maar heeft u een vergunning nodig. Die vergunning vraagt u aan bij uw gemeente. Als u dat niet doet, loopt u het risico dat het dakterras weer verwijderd moet worden en dat zou natuurlijk zonde zijn. De vergunning wordt sneller afgegeven als uw plannen geen invloed hebben op de lichtinval bij- en het uitzicht van de buren.

Uw huis moet het extra gewicht van het dakterras kunnen dragen

Een dakterras neemt altijd extra gewicht met zich mee, waar misschien tijdens de bouw nog geen rekening mee gehouden was. Bij een eenvoudig dakterras zal het huis het extra gewicht waarschijnlijk wel kunnen dragen, maar als u zware elementen toe wilt voegen (denk aan een jacuzzi) dan kan dat problemen geven. Wij informeren u graag over de constructie van uw huis en de mogelijkheden voor de aanleg van een dakterras.

Regel de toegang tot het dakterras

Heeft u al bedacht hoe u op het dakterras komt? Moet er een trap of een toegangsluik worden aangelegd? En hoe zit dat met de muren, kunt u zomaar een extra deur plaatsen? Misschien is er al toegang tot het dakterras, in de vorm van een vluchtweg. In dat geval kunt u hier natuurlijk gebruik van maken. Bedenk ook of het wel handig is om bijvoorbeeld via een slaapkamer naar het dakterras te gaan. Als u vaak visite hebt, dan is het prettiger om de slaapkamer of badkamer niet te hoeven gebruiken. Het zou mooi zijn als er via de woonkamer of de keuken toegang is tot het dakterras.

Kies voor de juiste materialen voor het dakterras

Een dakterras heeft flink te lijden onder de natuurlijke elementen, zoals het weer. De keuze voor het juiste materiaal is heel bepalend voor de houdbaarheidsduur van uw dakterras en voor de hoeveelheid onderhoud die u moet plegen. Wij hebben veel ervaring met de aanleg van dakterrassen en informeren u graag over de mogelijkheden.

Wilt u ook een dakterras? Neem dan contact met ons op, wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende dakschouw. Aan de hand van onze bevindingen en uw wensen komen wij met een passend advies.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35