Onze diensten

Bij ons werken verschillende vakmensen, elk met hun eigen specialisme. Of het gaat om een traditioneel leien dak, een nieuw pannendak of uw huis hoogwaardig wilt laten isoleren, bij Dakster Dakbedekking bent u aan het juiste adres.

Wat we doen

Dakisolatie

Platte daken

Hellende daken

Lood- en zinkwerk

Onderhoud

Diverse werkzaamheden

Bel voor een gratis offerte

Dakisolatie

Daken isoleren is wat wij graag doen. Er zijn namelijk legio voordelen te noemen waarom u uw dak door ons wil laten isoleren. Wij verzorgen isolatie voor zowel platte als hellende (dakpannen, leien of shingles) daken. Het is zo dat er geen kant en klare oplossing voor een dak zijn, dit is altijd maatwerk afhankelijk van uw situatie.
Wij beoordelen de situatie ter plaatse en kunnen op basis daarvan een goed plan van aanpak aanbieden.

Kijk bij projecten welke woningen wij al van een hoogwaardige isolatie schil hebben voorzien of neem contact met ons op om een dakschouw in te plannen en de mogelijkheden voor dakisolatie te bespreken. Alle klanten waar wij het huis voor geïsoleerd hebben komen nadien met dezelfde argumenten; hadden we dit maar veel eerder gedaan, wat een geweldig verschil op de bovenverdieping in de koude wintermaanden en warme zomerdagen tot het grote verschil in stookkosten (oftewel een flinke besparing op de energierekening!)

Platte daken

Platte daken zijn op verschillende manieren waterdicht te maken. Wij beheersen en gebruiken onderstaande methodes om dit te realiseren.
Van oudsher de meest gebruikte van Nederland: bitumen dakbedekking. Een groot voordeel hiervan is de eenvoud en flexibiliteit van het materiaal. Ook qua kosten een heel aantrekkelijke optie voor een prima dak en vooral tijdens een dakrenovatie een goede keuze om zijn veelzijdigheid.
Uiteraard verwerken wij ook de meer ‘moderne’ materialen zoals epdm dakbedekking. Deze worden vooral in nieuwbouw projecten of bij de ook zeer populaire groendaken toegepast om hun bewezen lange levensduur.

Een topmerk als Resitrix epdm heeft een levensduur van zelfs 50 jaar, een score die bij dakbedekkingen alleen door dakpannen geëvenaard wordt! Er zijn voor groene daken in Noordholland vaak diverse subsidie mogelijkheden beschikbaar. Informeer bij uw gemeente en laat ons uw groendak verzorgen. Wij hebben er al verscheidene gemaakt, bekijk hiervoor onze projecten pagina.
Verder kunt u bij ons ook terecht voor de meer traditionele zinken felsdaken. Deze worden voornamelijk op monumentale panden toegepast of als er zeer hoge duurzaamheidseisen worden gesteld. Deze expertise zal u niet bij het gemiddelde dakdekkersbedrijf vinden, wel bij Dakster dakbedekking. Vraag gerust om een offerte!

Hellende daken

Hellende daken worden in Nederland het meeste met dakpannen waterdicht gemaakt. Wij hebben inmiddels al enkele honderden panden van nieuwe dakpannen voorzien in de meest uiteenlopende vormen. Van een simpel tuinhuis tot complete woningblokken van 10 of meer appartementen. Voor elk pand en ieders smaak is er een geschikte dakpan te vinden om uw dak tot wel 100 jaar gegarandeerd waterdicht te maken!

Als alternatief kunnen wij ook shingles of zelfs leien daken maken. Onder andere op het Concertgebouwplein te Amsterdam hebben wij naar voorbeeld van het concertgebouw een naast gelegen pand van prachtige natuurstenen leien voorzien. Dit ging uiteraard van een leien dakje!

Onze daken zijn vaak echt zichtwerk. Dat wil zeggen tijdens uitvoering en na opleveren is het resultaat nog vele jaren zichtbaar. Werk waar we trots op zijn en waar we met veel plezier aan werken en wat gezien mag worden! Als eigenaar van een pand kunt u er gerust op zijn dat onze daken van topkwaliteit zijn en uw investering meer dan waard zijn. Vraag uw offerte aan bij Dakster dakbedekking. 

Lood- en zinkwerk

Dit traditionele ambachtswerk zal zelden bij de renovatie van uw pand ontbreken. Eenmaal goed aangebracht is lood en zink een materiaal dat bewezen meer dan 50 jaar dienst kan doen als waterkerend materiaal in bijvoorbeeld dakgoten, deklijsten of zelfs complete roefen of felsdaken.

Wat ook mooi is: indien uw oude lood of zink versleten is kan dit weer gerecycled worden om daarna opnieuw gebruikt te worden. Dat is nog eens duurzaam!

De oude Romeinen gebruikten al loden waterpijpleidingen welke ruim 2000 jaar later nog intact zijn! Met de juiste technieken en gereedschappen is lood in allerlei vormen te ‘drijven’ en daarom een favoriet gebruikt bouwmateriaal om lastige details waterdicht te maken.

Ook zink heeft al een lange geschiedenis en wordt al eeuwen lang toegepast op daken, dakgoten en andere afdichtingen. Anno nu kunt u van de expertise en vakmanschap van Dakster dakbedekking gebruik maken om ook deze materialen op uw pand weer in perfecte staat te krijgen!

Onderhoud

Heeft u eenmaal een goed functionerend daksysteem, dan is het zaak hier zo lang mogelijk van te genieten. Maar net als met een auto of ander gebruiksvoorwerp heeft ook uw dak regelmatig en gepland onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers kunnen tijdens dit onderhoud veelvoorkomende problemen tijdig signaleren en verhelpen. Zo voorkomt u onnodige gevolgschade en zijn de kosten voor herstel vaak aanzienlijk lager dan wanneer u onvolkomenheden zelf, vaak te laat, opmerkt.

Nieuw bij ons is het Dakster digitale dakarchief. Hier kunt u online inloggen en als VvE, woning- of gebouweneigenaar onze jaarlijkse rapportages, inclusief gedetailleerde foto’s, van onze inspectie- en onderhoudsrondes terugvinden en raadplegen. Door op tijd te signaleren kunt u alvast reserveren voor aankomende investeringen of u MJOP hierop aanpassen.

Er zijn als eigenwoning eigenaar ook diverse dingen die u zelf kunt doen zonder daar een specialist voor in te schakelen.
Een van de meest eenvoudige dingen die u zelf kunt doen is het vrijhouden en schoonmaken van het dakvlak en de dakgoten.
Het belangrijkste is het schoonhouden van de hemelwaterafvoeren. Dit om een goede waterweg van regenwater te garanderen. Indien u dit circa 1 a 2 maal per jaar verzorgt raakt u bekend met de situatie op uw dak en kunt u al erge problemen door wateroverlast voorkomen.

U zult verbaasd staan hoe vaak wij gebeld worden voor een daklekkage terwijl een eenvoudig verstopte afvoer de boosdoener is maar voor veel overlast zorgt. Dat is zonde en onnodig! Een belangrijke opmerking: zorg altijd dat u veilig op uw dak of bij uw dakgoot kunt komen. Gebruik hiervoor een lange ladder of steiger en ga niet op een keukentrapje staan stunten..

Diverse werkzaamheden

Dakster dakbedekking beschikt over gemotiveerde werknemers die allemaal goed zijn in hun vak. Door middel van de nodige ervaring, geregelde bijscholing in de nieuwste technieken en met een heel arsenaal aan het best verkrijgbare (hijs- en klim)materieel en gereedschappen kunnen wij alle opdrachten aan uw dak of gevel aan. Valt uw opdracht buiten onze expertise? Dan kennen wij hiervoor de juiste specialisten met wie wij al jaren samenwerken.

Wat wij zo al nog meer voor u kunnen betekenen? Denk aan het metselen van een nieuwe schoorsteen, een oude stenen muur van nieuwe voegen voorzien, plaatsen van een complete dakkapel of uitbouw, nieuwe deur of raamkozijnen monteren of uw hele pand laten schilderen. U zegt het maar en wij kunnen uw verbouwwensen laten uitkomen!

Leuk om te weten; in Amsterdam hebben wij het twee na grootste groendak binnen de binnenring centrum gemaakt. Vele woningeigenaren kijken nu op een mooi groendak uit welke per seizoen andere kleuren en geuren geeft. De oude situatie, een oud grijs en saai (en eerlijk gezegd spuuglelijk!) grinddak is na deze ingreep gauw vergeten en geeft de bewoners het gevoel toch in een groene omgeving te wonen.

Als u de luxe heeft een plat dak te hebben waar momenteel niks mee gedaan wordt, overweeg dan om er door ons een dakterras op te laten bouwen. U kunt dan redelijk eenvoudig genieten van frisse buitenlucht in ruimte die anders onbenut was gebleven!

Projecten Dakster Dakbedekking

Waarom voor ons kiezen

Zeer ruime ervaring

Ons team bezit een schat aan ervaring en is meester in het oplossen van ‘uitdagingen’.

Een goede investering

Wij maken duurzame daken en gebruiken uitsluitend kwaliteitsproducten van hoge kwaliteit.

Brede expertise

Waar anders vindt u de specialismen onder een dak van leien daken, pannendaken en platte daken?

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties