Groen dak

Houdt u wel van wat extra groen in uw omgeving? Denk dan eens buiten de gebaande paden en overweeg een groen dak. Wij voorzien niet alleen woonhuizen, maar ook appartementencomplexen en bedrijfspanden van een mooi, functioneel en zoveel mogelijk onderhoudsvrij groen dak.

Waarom een groen dak?

Een groen dak is goed voor het milieu. Het heeft een isolerende werking en filtert, net als al het andere groen in de buurt, de fijnstof uit de lucht. Bovendien wordt er regenwater opgevangen, en dat is belangrijker dan u misschien denkt. Tegenwoordig laten veel mensen hun tuin bestraten en is er in drukbevolkte gebieden steeds minder groen te vinden. Dat groen is hard nodig, want als het regent houden de planten en de grond eronder een groot deel van het water vast, waardoor riolen minder snel overstromen. Zijn er omwonenden die uitzicht hebben op het betreffende dak? Dan is het mooi meegenomen dat hun uitzicht er een stuk op vooruit gaat als het groene dak er eenmaal ligt.

Is elk huis geschikt voor een groen dak?

Niet elk huis is geschikt voor een groen dak. Platte daken zijn het meest geschikt, want op schuine daken blijft niet genoeg water liggen om het groen in de beste staat te houden. De constructie van uw pand moet bovendien sterk genoeg zijn om het extra gewicht van het groene dak te kunnen dragen. Het maakt natuurlijk wel verschil of u voor een sedumdak kiest, of voor een complete tuin. Sedum is een vetplantje dat vaak wordt gebruikt op daken. Het plantje weegt weinig en heeft weinig onderhoud nodig. Een nieuwbouwhuis is vaak beter geschikt voor een groen dak dan een oud huis.

Het onderhoud van een groen dak

Een groen dak heeft altijd onderhoud nodig. Bij een sedumdak is dat echter minimaal. Een echte tuin vraagt, net als een tuin voor de deur, een stuk meer aandacht. U moet de afvoer van hek dak regelmatig controleren en eventuele plantresten verwijderen. Ook is het belangrijk om onkruid te verwijderen, zodat de waterdichte deklaag van het dak niet beschadigd raakt.

Subsidie voor een groen dak

De aanleg van een groen dak vergt een flinke investering. Maar er bestaan ook subsidies voor de aanleg van groene daken. Dat is niet landelijk geregeld, maar per gemeente of zelfs per stadsdeel verschillend. Informeer even bij uw gemeente als u belangstelling heeft voor een groen dak, u komt er dan snel achter of u voor een subsidie in aanmerking komt.

Gaat u voor groen? Neem dan contact met ons op, wij komen graag langs voor een dakschouw en vertellen u alles over de mogelijkheden.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35