Loodslabben

Lood

Een dak wordt met verschillende materialen gemaakt. Natuurlijk bestaat een dak uit een vorm van dakbedekking en bijvoorbeeld isolatie. Maar er zijn meer onmisbare materialen die ervoor zorgen dat het dak doet wat het moet doen. Een van deze materialen is lood. Lood is een duurzaam bouwmateriaal met een bewezen lange levensduur. Bovendien draagt een loden afwerking bij aan de uitstraling van een pand. Je ziet het dus ook vaak terug bij monumentale panden. De plekken waar lood wordt gebruikt, worden ook wel loodslabben genoemd. De voornaamste functie van een loodslab is het voorkomen van lekkages. Het wordt dus voornamelijk gebruikt voor een waterdichte afsluiting tussen verschillende delen van het dak.

De voordelen van lood

Loodslabben worden voornamelijk gebruikt als afdichting. Het toepassen van loodslabben heeft vele voordelen:

 • Duurzaam
  Lood is een duurzaam materiaal met gemiddelde levensduur van 30 tot 40 jaar. U hoeft de loodslabben dus niet zo snel te vervangen, afhankelijk van de conditie van het dak.
 • Makkelijk aan te brengen
  Naast het feit dat lood een duurzaam materiaal is, is lood ook heel buigzaam. De perfecte aansluiting maken tussen verschillende dakdelen gaat met loodslabben dus erg goed.
 • Volledig recyclebaar
  Lood is een materiaal dat 100% recyclebaar is.
 • Zwaar materiaal
  Doordat lood een vrij zwaar materiaal is, waaien loodslabben bij een stevige storm niet zo snel op. Lood doet in alle weersomstandigheden precies wat het moet doen, namelijk de lekkage-gevoelige delen van het dak goed afdichten.
 • Dichte massa
  Naast bovengenoemde voordelen is lood ook een materiaal met een dichte massa. Een belangrijke eigenschap die ervoor zorgt er geen water in het materiaal kan dringen.

Daklood vervangen

Lood is een materiaal dat lang mee gaat, maar ook lood is op een gegeven moment toe aan vervanging. Loodslabben kunnen na verloop van tijd wat dunner worden. Er bestaat een risico dat loodslabben gaan scheuren. Beschadigde loodslabben functioneren niet meer optimaal, waardoor er allerlei problemen kunnen ontstaan. Lekkages zijn hiervan het grootste voorbeeld. Lekkages kunnen overigens ook ontstaan doordat een loodslab niet goed is aangebracht. Laat het werken met lood dus altijd aan een professional over.

Loodslabben vervangen

Zijn de loodslabben van uw huis of ander pand aan vervanging toe? Het is verstandig om deze klus uit te besteden aan een professionele dakdekker. Zo bent u er zeker van dat het op de juiste wijze gebeurt en dat het dak lang meegaat.

Wij geven u graag een vrijblijvend advies en helpen u op weg. Meteen een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

F.A.Q.

Heeft u vragen over over onze lood- of zinkspecialisten? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe krijgen jullie bepaalde vormen of maatvoeringen passend op ons dak?

Lood en vooral zink is bijna altijd maatwerk. Wij meten de helling, vorm en graden dan altijd eerst secuur op en laten dit dan in onze eigen zetterij maken. Vandaar dat het daarna ook altijd goed passend is.

Hoe lang gaan zinken dakgoten doorgaans mee?

Wij adviseren zinken goten na circa 40 jaar trouwe dienst te vervangen.

Welk zink gebruiken jullie doorgaans?

Wij gebruiken uitsluitend het topmerk Rheinzink en dan Titaanzink met een dikte van 0,8mm en 99,99% zuiver zink. Hier is een garantiecertificaat van 40 jaar op beschikbaar.

Wat is het voordeel van lood tegenover de meer moderne loodvervangers?

Lood is een eeuwenoud bouwmateriaal met een bewezen lange levensduur. Tevens kan lood na vele jaren trouwe dienst weer gerecycled  worden en geeft het een specifieke uitstraling op bijvoorbeeld monumentale panden.

Projecten – lood- en zinkwerk

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties