Bitumen dakbedekking

Wanneer is bitumen dakbedekking een goed idee, hoe lang gaat zo’n dak mee, zijn de kosten hoog en waar moet ik allemaal op letten als ik voor bitumen dakbedekking kies? Op al deze vragen hebben wij een duidelijk antwoord. U leest hier meer over de voor- en nadelen van bitumen dakbedekking, maar als u echt een goed advies nodig heeft met betrekking tot uw woning of pand, dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij geven u graag een vrijblijvend en deskundig advies.

Wat is een bitumen dak

Bitumen dakbedekking bestaat al heel lang, het materiaal wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen wordt vaak gekozen voor platte daken en dat heeft onder meer te maken met de sterke waterdichte eigenschappen van het materiaal. De voordelen van een bitumen dak zijn:

  • Waterdicht
  • Sterk materiaal
  • Bestand tegen bijvoorbeeld chemische reinigingsmiddelen

Hebben bitumen dan geen nadelen? Jawel, een bitumen dak gaat doorgaans minder lang mee dan bijvoorbeeld een pannendak en is niet elastisch (en beweegt dus niet mee met vrieskou of juist bij hitte). Er zijn echter moderne varianten van bitumen, die beter bestand zijn tegen de invloeden van het weer en die langer meegaan. Die varianten staan bekend onder de namen APP of SBS en veel nadelen van de traditionele bitumen worden hiermee verholpen. Levensduur is dus niet altijd meer een struikelblok. Doorgaans is een bitumen dak een prima oplossing voor de dakbedekking van een plat dak.

De kosten van een bitumen dak

Bitumen dakbedekking is geschikt voor platte daken en zien we dus vaak boven garages, dakkapellen, schuren of aanbouwen. De prijs is vaak gunstig en hangt onder meer samen met de ondergrond. Wordt het bitumen dak bovenop een bestaand dak gelegd, of moet er een compleet nieuwe constructie komen? Als dat duidelijk is kan de totaalprijs worden berekend. Een compleet nieuw dak is meestal noodzakelijk als er al meerdere lagen dakbedekking zijn aangebracht, of wanneer u het dak meteen wilt isoleren, bijvoorbeeld bij een dakrenovatie. Per vierkante meter lopen de prijzen uiteen van ongeveer 80 euro voor een nieuw dak inclusief onderlaag en 50 euro voor een bitumen dak dat over een bestaande laag heen wordt gelegd.

Bitumen dak aanbrengen: het werk van een specialist

U kunt ervoor kiezen om uw bitumen dakbedekking zelf aan te brengen, er zijn immers erg handzame, zelfklevende varianten op de markt. Maar goedkoop blijkt in dit geval vaak duurkoop te zijn. Als u zo lang mogelijk van een goed bitumen dak wilt genieten, kunt u het werk het beste overlaten aan een gespecialiseerd dakdekker, zoals Dakster uit Enkhuizen. Wij leggen het bitumen dak op professionele wijze, zodat u er zo weinig mogelijk omkijken naar hebt. Goed onderhoud is overigens ook erg belangrijk, als er jaarlijks goed naar het dak gekeken wordt, kunnen mossen worden verwijderd en kleine beschadigingen worden gerepareerd. Zo blijft uw dak zo lang mogelijk in topstaat.

Heeft u vragen over bitumen dakbedekking of wilt u een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35