Bitumen dakbedekking

Dakster Dakdekker

Specialist in al uw dak- en gevelwerk

 

Platte daken

Laat uw platte dak door ons renoveren. Uiteraard mogelijk in combinatie met nieuwe dakpannen, lood of zinkwerk.

Wanneer is bitumen dakbedekking een goed idee, hoe lang gaat zo’n dak mee, zijn de kosten hoog en waar moet ik allemaal op letten als ik voor bitumen dakbedekking kies? Op al deze vragen hebben wij een duidelijk antwoord. U leest hier meer over de voor- en nadelen van bitumen dakbedekking, maar als u echt een goed advies nodig heeft met betrekking tot uw woning of pand, dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij geven u graag een vrijblijvend en deskundig advies.

Wat is een bitumen dak

Bitumen dakbedekking bestaat al heel lang, het materiaal wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen wordt vaak gekozen voor platte daken en dat heeft onder meer te maken met de sterke waterdichte eigenschappen van het materiaal. De voordelen van een bitumen dak zijn:

  • Waterdicht
  • Sterk materiaal
  • Bestand tegen bijvoorbeeld chemische reinigingsmiddelen

Hebben bitumen dan geen nadelen? Jawel, een bitumen dak gaat doorgaans minder lang mee dan bijvoorbeeld een pannendak en is niet elastisch (en beweegt dus niet mee met vrieskou of juist bij hitte). Er zijn echter moderne varianten van bitumen, die beter bestand zijn tegen de invloeden van het weer en die langer meegaan. Die varianten staan bekend onder de namen APP of SBS en veel nadelen van de traditionele bitumen worden hiermee verholpen. Levensduur is dus niet altijd meer een struikelblok. Doorgaans is een bitumen dak een prima oplossing voor de dakbedekking van een plat dak.

De kosten van een bitumen dak

Bitumen dakbedekking is geschikt voor platte daken en zien we dus vaak boven garages, dakkapellen, schuren of aanbouwen. De prijs is vaak gunstig en hangt onder meer samen met de ondergrond. Wordt het bitumen dak bovenop een bestaand dak gelegd, of moet er een compleet nieuwe constructie komen? Als dat duidelijk is kan de totaalprijs worden berekend. Een compleet nieuw dak is meestal noodzakelijk als er al meerdere lagen dakbedekking zijn aangebracht, of wanneer u het dak meteen wilt isoleren, bijvoorbeeld bij een dakrenovatie. Per vierkante meter lopen de prijzen uiteen van ongeveer 80 euro voor een nieuw dak inclusief onderlaag en 50 euro voor een bitumen dak dat over een bestaande laag heen wordt gelegd.

Bitumen dakbedekking aanbrengen: het werk van een specialist

U kunt ervoor kiezen om uw bitumen dakbedekking zelf aan te brengen, er zijn immers erg handzame, zelfklevende varianten op de markt. Maar goedkoop blijkt in dit geval vaak duurkoop te zijn. Als u zo lang mogelijk van een goed bitumen dak wilt genieten, kunt u het werk het beste overlaten aan een gespecialiseerd dakdekker, zoals Dakster uit Enkhuizen. Wij leggen het bitumen dak op professionele wijze, zodat u er zo weinig mogelijk omkijken naar hebt. Goed onderhoud is overigens ook erg belangrijk, als er jaarlijks goed naar het dak gekeken wordt, kunnen mossen worden verwijderd en kleine beschadigingen worden gerepareerd. Zo blijft uw dak zo lang mogelijk in topstaat.

Heeft u vragen over bitumen dakbedekking of wilt u een vrijblijvende offerte opvragen? Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

F.A.Q.

Heeft u vragen over uw platte dak? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe kan ik zien of mijn platte dak aan vervangen toe is?

U kunt zien aan de oppervlakte van de dakbanen of hier craquelé vorming is. Scheuren en openstaande naden zijn ook een teken van aandacht.

Hoelang gaat de dakbedekking op een plat dak ongeveer mee?

De meest gangbare merken bitumen dakbanen gaan ongeveer 20 tot maximaal 25 jaar mee voor er lekkage kan optreden. Epdm van bv Resitrix kan maar liefst tot 50 jaar functioneren.

Wat moet ik doen voor mijn dak vervangen wordt?

Dakdekkers zijn echte buitenmensen. Wij staan het hele jaar door op het dak en werken daar ook de hele dag. We komen daarom zelden bij u thuis binnen. U hoeft zelfs niet thuis te zijn als we aan de slag gaan!

Moet alle oude dakbedekking eerst verwijderd worden voor er een nieuwe laag dakbedekking aangebracht kan worden?

Geheel afhankelijk van de ondergrond kan het zo zijn dat de oude laag gebruikt wordt om een nieuwe laag overheen aan te brengen. Dit scheelt enorm in sloop en afval kosten en maakt dit een aantrekkelijke renovatiemethode.

Wat kost het om een plat dak te laten aanleggen?

Verschillende daken, verschillende prijzen. Reken tussen de €50,- en €60,- per m2.

Projecten – platte daken

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland