Dakterras

Heeft u een plat dak, of bijvoorbeeld een schuur aan uw huis met een plat dak? Benut die vrije ruimte dan, en ga voor een dakterras! Dat maakt uw huis niet alleen meer waard, het zorgt ook voor de fijnste zomeravonden. Want op het dak is het in de zomer meestal goed toeven. Heeft u ook wel zin in een mooi dakterras? Begin dan niet meteen met timmeren, want er zijn wel een aantal zaken waarmee u rekening moet houden.

Voor een dakterras heeft u een vergunning nodig

Helaas kunt u niet zomaar een dakterras plaatsen, maar heeft u een vergunning nodig. Die vergunning vraagt u aan bij uw gemeente. Als u dat niet doet, loopt u het risico dat het dakterras weer verwijderd moet worden en dat zou natuurlijk zonde zijn. De vergunning wordt sneller afgegeven als uw plannen geen invloed hebben op de lichtinval bij- en het uitzicht van de buren.

Uw huis moet het extra gewicht van het dakterras kunnen dragen

Een dakterras neemt altijd extra gewicht met zich mee, waar misschien tijdens de bouw nog geen rekening mee gehouden was. Bij een eenvoudig dakterras zal het huis het extra gewicht waarschijnlijk wel kunnen dragen, maar als u zware elementen toe wilt voegen (denk aan een jacuzzi) dan kan dat problemen geven. Wij informeren u graag over de constructie van uw huis en de mogelijkheden voor de aanleg van een dakterras.

Regel de toegang tot het dakterras

Heeft u al bedacht hoe u op het dakterras komt? Moet er een trap of een toegangsluik worden aangelegd? En hoe zit dat met de muren, kunt u zomaar een extra deur plaatsen? Misschien is er al toegang tot het dakterras, in de vorm van een vluchtweg. In dat geval kunt u hier natuurlijk gebruik van maken. Bedenk ook of het wel handig is om bijvoorbeeld via een slaapkamer naar het dakterras te gaan. Als u vaak visite hebt, dan is het prettiger om de slaapkamer of badkamer niet te hoeven gebruiken. Het zou mooi zijn als er via de woonkamer of de keuken toegang is tot het dakterras.

Kies voor de juiste materialen voor het dakterras

Een dakterras heeft flink te lijden onder de natuurlijke elementen, zoals het weer. De keuze voor het juiste materiaal is heel bepalend voor de houdbaarheidsduur van uw dakterras en voor de hoeveelheid onderhoud die u moet plegen. Wij hebben veel ervaring met de aanleg van dakterrassen en informeren u graag over de mogelijkheden.

Wilt u ook een dakterras? Neem dan contact met ons op, wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende dakschouw. Aan de hand van onze bevindingen en uw wensen komen wij met een passend advies.

Stel uw vraag vooral aan onze dakspecialisten, dat is geheel vrijblijvend en u krijgt meteen een beter beeld van de totale omvang van uw project.

F.A.Q.

Wilt u weten waar u uw dak nog meer voor kan gebruiken? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Waarom zou ik mijn dak voor andere dingen gebruiken?

Met de juiste voorbereiding en materiaalkeuze kunt u deze vaak ongebruikte ruimte juist gebruiken voor extra comfort en woonplezier.

Ik wil eigen groente of fruit gaan verbouwen op mijn dak, kan dat?

Uw dakconstructie is bepalend voor het dragende vermogen van uw tuindak. Als dit voldoende is kunt u tuinieren alsof u op de begane grond woont!

Moet ik een vergunning voor een groendak of dakterras aanvragen?

Dit verschilt per gemeente en soms zelfs stadsdeel. Een eenvoudig telefoontje kan uw vraag beantwoorden.

Zijn er subsidies beschikbaar voor een groendak?

Een groendak heeft een hoge prioriteit bij beleidsmakers. Vraag ernaar bij uw gemeente of er nog subsidiemogelijkheden zijn.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland