Leien daken en leien gevels

Leien daken zijn niet nieuw. Sterker nog, al eeuwen lang worden woningen bedekt met leien om te zorgen dat het binnen droog blijft, dat het water wordt afgevoerd en dat het huis de juiste bescherming biedt tegen weer en wind. Leien zijn van oorsprong een natuurproduct, maar tegenwoordig kunt u met leien nog veel meer kanten op. Cementleien zijn bijvoorbeeld in een grote hoeveelheid kleuren, vormen, afwerkingen en texturen te verkrijgen. Dat de keuze zo groot is, zorgt ervoor dat leien daken steeds meer in trek zijn. U kunt er namelijk een geheel eigen stijl mee creëren die goed past bij uw huis.

Leien daken: voor elk huis een oplossing

Omdat leien in zoveel soorten en maten verkrijgbaar zijn, zijn leien daken geschikt voor zowel klassieke panden als voor nieuwbouw. In het straatbeeld is ook te zien dat leien op ontzettend veel manieren worden toegepast. Leien zijn bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten. De karakteristieke uitstraling van een pand kan goed behouden blijven, als er voor het juiste type leien wordt gekozen en als dit goed past bij het pand in kwestie.

Natuurleien of kunstleien?

Wij gaven eerder al aan dat leien van oorsprong een natuurproduct zijn. Leien waren voorheen namelijk altijd van natuursteen, dat unieke, natuurlijke kenmerken heeft. Natuurleien geven een hele natuurlijke, authentieke uitstraling en zijn daarom erg geliefd. Deze leien zijn vaak vrij prijzig, maar dan heeft u natuurlijk wel een kwaliteitsproduct te pakken dat ontzettend lang meegaat. Kunstleien zijn vaak gunstiger geprijsd en kwalitatief zeer goed. Voor kunstleien wordt vezelcement gebruikt, vaak voorzien van een beschermende coating. Kunstleien zijn daarom erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Beide soorten zijn in allerlei kleuren en structuren verkrijgbaar.

De voordelen van een leien dak

Een leien dak biedt veel voordelen:

  • Niet alleen een dak, maar ook de gevel kan bekleed worden met leien. Op die manier lopen dak en gevel naadloos in elkaar over. Dat maakt dat het pand een unieke uitstraling krijgt.
  • Leien zijn geschikt voor afwijkende dakvormen, er zijn bijna geen bezwaren om een leien dak te kunnen plaatsen.
  • Kunstleien zijn licht en kunnen relatief gemakkelijk geplaatst worden.
  • Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de dakleien te plaatsen, bijvoorbeeld in verschillende motieven.

Het plaatsen van een leien dak

Wilt u een leien dak plaatsen? Dan kunt u daarvoor het beste specialistische hulp inroepen, bijvoorbeeld bij Dakster. Als het dak op de juiste manier wordt aangebracht, heeft u er ontzettend lang plezier van. Bovendien denken wij graag met u mee over de beste oplossing voor uw pand. Dankzij onze lange ervaring kunnen wij u goed adviseren. Daarnaast geven wij u de nodige tips over het onderhoud van uw leien dak.

Heeft u vragen over leien daken of gevels? Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35