Leien daken en leien gevels

Leien daken zijn niet nieuw. Sterker nog, al eeuwen lang worden woningen bedekt met leien om te zorgen dat het binnen droog blijft, dat het water wordt afgevoerd en dat het huis de juiste bescherming biedt tegen weer en wind. Leien zijn van oorsprong een natuurproduct, maar tegenwoordig kunt u met leien nog veel meer kanten op. Cementleien zijn bijvoorbeeld in een grote hoeveelheid kleuren, vormen, afwerkingen en texturen te verkrijgen. Dat de keuze zo groot is, zorgt ervoor dat leien daken steeds meer in trek zijn. U kunt er namelijk een geheel eigen stijl mee creëren die goed past bij uw huis. We zetten graag onze leidekkers om u te adviseren. 

Leien daken: voor elk huis een oplossing

Omdat leien in zoveel soorten en maten verkrijgbaar zijn, zijn leien daken geschikt voor zowel klassieke panden als voor nieuwbouw. In het straatbeeld is ook te zien dat leien op ontzettend veel manieren worden toegepast. Leien zijn bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten. De karakteristieke uitstraling van een pand kan goed behouden blijven, als er voor het juiste type leien wordt gekozen en als dit goed past bij het pand in kwestie.

Natuurleien of kunstleien?

Wij gaven eerder al aan dat leien van oorsprong een natuurproduct zijn. Leien waren voorheen namelijk altijd van natuursteen, dat unieke, natuurlijke kenmerken heeft. Natuurleien geven een hele natuurlijke, authentieke uitstraling en zijn daarom erg geliefd. Deze leien zijn vaak vrij prijzig, maar dan heeft u natuurlijk wel een kwaliteitsproduct te pakken dat ontzettend lang meegaat. Kunstleien zijn vaak gunstiger geprijsd en kwalitatief zeer goed. Voor kunstleien wordt vezelcement gebruikt, vaak voorzien van een beschermende coating. Kunstleien zijn daarom erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Beide soorten zijn in allerlei kleuren en structuren verkrijgbaar.

De voordelen van een leien dak

Een leien dak biedt veel voordelen:

  • Niet alleen een dak, maar ook de gevel kan bekleed worden met leien. Op die manier lopen dak en gevel naadloos in elkaar over. Dat maakt dat het pand een unieke uitstraling krijgt.
  • Leien zijn geschikt voor afwijkende dakvormen, er zijn bijna geen bezwaren om een leien dak te kunnen plaatsen.
  • Kunstleien zijn licht en kunnen relatief gemakkelijk geplaatst worden.
  • Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de dakleien te plaatsen, bijvoorbeeld in verschillende motieven.

Het plaatsen van een leien dak

Wilt u een leien dak plaatsen? Dan kunt u daarvoor het beste specialistische hulp inroepen, bijvoorbeeld bij Dakster. Als het dak op de juiste manier wordt aangebracht, heeft u er ontzettend lang plezier van. Bovendien denken wij graag met u mee over de beste oplossing voor uw pand. Dankzij onze lange ervaring kunnen wij u goed adviseren. Daarnaast geven wij u de nodige tips over het onderhoud van uw leien dak.

Heeft u vragen over leien daken of gevels? Neem vooral contact met ons op, wij helpen u graag.

F.A.Q.

Heeft u vragen over hellende daken? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Wat valt er precies allemaal onder hellende daken?

Alle daken, ook wel dakschild genoemd, anders dan volledig horizontaal zijn eigenlijk hellende daken.

Welk type hellende daken kunnen jullie maken?

Wij hebben de kennis, gereedschappen en ervaring om daken met dakpannen, (natuur) leien of shingles te maken. Wij maken geen rieten daken.

Kan er op een hellend vlak ook isolatie worden toegepast?

Juist bij vervangen van uw pannendak is het een perfect moment om ook meteen isolatie toe te passen. Van buitenaf isoleren is veruit het meest efficient en daarom rendabel.

Hoe gaat een dakrenovatie in zijn werk?

Wij plaatsen altijd steigers rondom het pand om veilig te kunnen werken. Ook maken wij gebruik van hijsinstallaties en andere hulpmiddelen. Tijdens de werkzaamheden kunt u uw woning ten alle tijden betreden en normaal gebruiken.

Projecten – hellende daken

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland