Dakrenovatie

Is een kleine reparatie niet genoeg en is uw dak toe aan een complete renovatie? Dan zit u hier goed, want wij zijn dé dakrenovatiespecialist van Noord-Holland. Kleine daken, (hele) grote daken, hellende daken of platte daken, wij pakken de klus grondig aan en zorgen uw dak er weer lange tijd tegen kan.

Wanneer een dakrenovatie?

Tussentijds onderhoud zorgt er meestal voor dat kleine gebreken aan daken goed kunnen worden verholpen. Het gaat dan om kapotte dakpannen, kleine lekkages of schade aan de dakbedekking. Maar als de schade aanzienlijk is, als de dakconstructie niet meer veilig is, als het dak al oud is of als er grote plannen zijn om een pand te verduurzamen, dan kan uw dakdekker een dakrenovatie adviseren. Vaak is een in dakrenovatie onderdeel van een groter project, waarbij bijvoorbeeld het hele pand gerenoveerd en geïsoleerd wordt. Soms krijgt het dak zelfs een heel nieuw doel en wordt er bijvoorbeeld een groendak aangelegd. In alle gevallen geldt dat een dakrenovatie het werk is van een specialist en dat u het project het beste kunt overlaten aan een dakdekker die met alle daken raad weet. Dakster is zo’n dakdekker en pakt het project graag aan.

De kosten van een dakrenovatie

Wij krijgen veel vragen over de kosten van een dakrenovatie. Het antwoord is natuurlijk van heel veel factoren afhankelijk en daarom niet zo gemakkelijk te geven. Allereerst is het goed om te weten dat wij u op basis van een gesprek vaak al meer kunnen vertellen over de kosten. Wij stellen u een aantal vragen en op basis daarvan kunnen wij een prijsindicatie geven. Voor de daadwerkelijke prijsopgave (onze offerte) is het noodzakelijk dat wij bij u langskomen om de situatie te beoordelen en samen met u op zoek te gaan naar de beste oplossing. Bij het berekenen van de prijs is een aantal zaken van belang:

  • De oppervlakte en aard van het dak (hellend of vlak);
  • De samenstelling van het dak (bijvoorbeeld bitumen, dakpannen, leien, riet of een groendak);
  • De dakconstructie en de kwaliteit ervan;
  • De wens om het dak goed te isoleren;
  • Overige, specifieke wensen (bijvoorbeeld bij monumentale gebouwen).

Stel uw vraag vooral aan onze dakspecialisten, dat is geheel vrijblijvend en u krijgt meteen een beter beeld van de totale omvang van uw project.

Vergunningen en subsidies voor een dakrenovatie

U zou het soms niet verwachten, maar het kan zijn dat u voor een dakrenovatie een vergunning nodig heeft. Dat geldt vooral voor ingrijpende veranderingen aan het dak. Het is altijd goed om de gemeente alvast even te bellen, voordat u de werkzaamheden in gang zet. Zo voorkomt u dat u op een later moment voor vervelende verrassingen komt te staan en weet u zeker dat u zich aan de regels houdt. Overigens kan het een tijdje duren voordat u de vergunning krijgt, dus het is verstandig om de aanvraag op tijd te doen.

Meestal is er een vergunning nodig als:

  • De dakconstructie ingrijpend verandert;
  • De dakrenovatie ervoor zorgt dat het pand hoger of breder wordt;
  • Het een monumentaal pand of een beschermd dorps- of stadsgezicht betreft.

Op het moment dat u de gemeente belt om te vragen of er een vergunning nodig is voor uw dakrenovatie, kunt u meteen informeren naar de beschikbare subsidies. Dakrenovaties zijn immers vaak nodig bij oude woningen en veel gemeenten stimuleren de verduurzaming van panden. Omdat dakisolatie vaak een onderdeel is van de dakrenovatie, wil het nog weleens voorkomen dat er een subsidie beschikbaar is. Vraag dit altijd even na!

Dakrenovatie: een heel ander dak?

Als u een nieuw dak nodig heeft, hoeft dat natuurlijk niet hetzelfde soort dak te zijn als voorheen. Misschien heeft u een rieten dak en vindt u dat teveel werk in het onderhoud. Dan kiest u voor een ander type dak. Tegenwoordig zien we dat veel woningen, maar zeker ook bedrijven bij de renovatie kiezen voor een groendak. Als uw dak dan toch compleet vervangen moet worden, kunt u immers net zo goed alle opties eens opnieuw bekijken. Het kan zomaar zijn dat u kiest voor een ander soort dak dan u gewend was.

Laat het dak isoleren

Dakrenovatie gaat vaak gepaard met dakisolatie. Dakisolatie wordt meestal onder de dakbedekking geplaatst en zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft. U bespaart flink op de energiekosten als u het dak geïsoleerd heeft. Dat is de moeite waard, toch? Het isoleren van het dak kost geld, maar daarna verdient die investering zich dubbel en dwars terug.

Klaar voor een dakrenovatie? Neem contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden en stellen een vrijblijvende offerte voor u op.

Projecten – dakrenovatie

Maatregelen inzake het coronavirus

Hoewel ons werk grotendeels buiten -op daken en steigers- plaatsvindt en gewoon door kan gaan, nemen ook wij de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij beperken ons contact met onze opdrachtgevers tot het minimum en houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Wij communiceren voornamelijk via mail en telefoon en behouden altijd de nodige fysieke afstand. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35