Dakshingles

Veel kleinere gebouwen, zoals bijgebouwen, tuinhuizen, garages en stallen worden bedekt met dakshingles. Deze manier van dakdekken wordt veel gebruikt door mensen die zelf aan het klussen slaan, want ze zijn niet duur, licht en (op het eerste oog) niet al te ingewikkeld om te plaatsen. Toch is enige ervaring en handigheid wel belangrijk bij het plaatsen van dakshingles, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat ze een tijdje meegaan.

Wat zijn dakshingles?

Dakshingles zijn bitumineuze dakleien, van licht en waterdicht materiaal. Ze worden het meest toegepast op hellende daken van kleine (bij)gebouwen. Dakshingles zijn een heel betaalbare en gemakkelijke oplossing, vandaar dat er vaak voor deze manier van dakdekken wordt gekozen. Wij zetten de voordelen van dakshingles voor u op een rijtje:

 

  • Laag geprijsd (dakshingles zijn een relatief goedkope manier van dakdekken)
  • Eenvoudig te plaatsen (met name voor professionals en de meest handige doe-het-zelver)
  • Lichtgewicht
  • Waterbestendig
  • Geluidsisolerend (dakplaten van kunststof of aluminium veroorzaken veel meer geluidshinder)
  • Weerbestendig (bestand tegen hagel, vrieskou, storm en regen)

Zijn er dan geen nadelen? Zeker wel. Want de goedkopere dakshingles hebben een kortere levensduur dan andere vormen van dakbedekking, ze zijn kwetsbaarder, moeten goed onderhouden worden en ze zijn niet goed toepasbaar op geïsoleerde daken. Dat laatste heeft als reden dat deze vorm van dakbedekking niet goed bestand is tegen een hoog vochtigheidsgehalte en hoge temperaturen. Deze nadelen zijn er de oorzaak van dat woonhuizen zelden van dakshingles worden voorzien. De levensduur is meestal een jaar of 20, na deze tijd kunnen de randen gaan krullen, ontstaat er mosgroei of raakt het dak teveel beschadigd, waardoor het minder waterdicht is.

Welke soorten dakshingles zijn er?

Dakshingles zijn er in allerlei kleuren, vormen en kwaliteitsniveaus. De meest gangbare vormen zijn de rechthoek, de beverstaart en de zeshoek. De keuze voor de vorm is vooral afhankelijk van de uitstraling die gecreëerd moet worden. Grote daken worden vaak met rechthoeken bedekt, terwijl dierverblijven bijvoorbeeld vaak van de beverstaart worden voorzien. Wat kleuren betreft kunt u alle kanten op. Grijs en oranje komen veel voor, maar ook zwart, rood, blauw en groen is verkrijgbaar.

 

Dakshingles: zelf plaatsen of laten doen?

Het bedekken van een dak met dakshingles lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is namelijk heel belangrijk dat de dakshingles op de juiste manier worden aangebracht, zodat het dak lang meegaat. In de praktijk komt het te vaak voor dat dakshingles niet goed worden bevestigd, waardoor sneller lekkage of beschadiging optreedt. Het is dus verstandig om de klus door een professional te laten uitvoeren.

De prijs van dakshingles

Dakshingles zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer € 15 per m/2. Dat zijn niet de beste producten op de markt. De keuze voor de juiste dakshingle hangt onder meer af van de toepassing en de gewenste levensduur. Daarnaast kunt u besluiten het werk zelf uit te voeren, of een professional in te schakelen. Ook dat heeft uiteraard invloed op de kosten voor het nieuwe dak.

Heeft u een goed advies nodig over dakbedekking of over dakshingles? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en als u overweegt om het werk te laten uitvoeren door Dakster Dakdekkers, dan voorzien wij u graag van een offerte op maat.

F.A.Q.

Heeft u vragen over hellende daken? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Wat valt er precies allemaal onder hellende daken?

Alle daken, ook wel dakschild genoemd, anders dan volledig horizontaal zijn eigenlijk hellende daken.

Welk type hellende daken kunnen jullie maken?

Wij hebben de kennis, gereedschappen en ervaring om daken met dakpannen, (natuur) leien of shingles te maken. Wij maken geen rieten daken.

Kan er op een hellend vlak ook isolatie worden toegepast?

Juist bij vervangen van uw pannendak is het een perfect moment om ook meteen isolatie toe te passen. Van buitenaf isoleren is veruit het meest efficient en daarom rendabel.

Hoe gaat een dakrenovatie in zijn werk?

Wij plaatsen altijd steigers rondom het pand om veilig te kunnen werken. Ook maken wij gebruik van hijsinstallaties en andere hulpmiddelen. Tijdens de werkzaamheden kunt u uw woning ten alle tijden betreden en normaal gebruiken.

Projecten – hellende daken

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland