Dakshingles

Veel kleinere gebouwen, zoals bijgebouwen, tuinhuizen, garages en stallen worden bedekt met dakshingles. Deze manier van dakdekken wordt veel gebruikt door mensen die zelf aan het klussen slaan, want ze zijn niet duur, licht en (op het eerste oog) niet al te ingewikkeld om te plaatsen. Toch is enige ervaring en handigheid wel belangrijk bij het plaatsen van dakshingles, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat ze een tijdje meegaan.

Wat zijn dakshingles?

Dakshingles zijn bitumineuze dakleien, van licht en waterdicht materiaal. Ze worden het meest toegepast op hellende daken van kleine (bij)gebouwen. Dakshingles zijn een heel betaalbare en gemakkelijke oplossing, vandaar dat er vaak voor deze manier van dakdekken wordt gekozen. Wij zetten de voordelen van dakshingles voor u op een rijtje:

  • Laag geprijsd (dakshingles zijn een relatief goedkope manier van dakdekken)
  • Eenvoudig te plaatsen (met name voor professionals en de meest handige doe-het-zelver)
  • Lichtgewicht
  • Waterbestendig
  • Geluidsisolerend (dakplaten van kunststof of aluminium veroorzaken veel meer geluidshinder)
  • Weerbestendig (bestand tegen hagel, vrieskou, storm en regen)
Zijn er dan geen nadelen? Zeker wel. Want de goedkopere dakshingles hebben een kortere levensduur dan andere vormen van dakbedekking, ze zijn kwetsbaarder, moeten goed onderhouden worden en ze zijn niet goed toepasbaar op geïsoleerde daken. Dat laatste heeft als reden dat deze vorm van dakbedekking niet goed bestand is tegen een hoog vochtigheidsgehalte en hoge temperaturen. Deze nadelen zijn er de oorzaak van dat woonhuizen zelden van dakshingles worden voorzien. De levensduur is meestal een jaar of 20, na deze tijd kunnen de randen gaan krullen, ontstaat er mosgroei of raakt het dak teveel beschadigd, waardoor het minder waterdicht is.

Welke soorten dakshingles zijn er?

Dakshingles zijn er in allerlei kleuren, vormen en kwaliteitsniveaus. De meest gangbare vormen zijn de rechthoek, de beverstaart en de zeshoek. De keuze voor de vorm is vooral afhankelijk van de uitstraling die gecreëerd moet worden. Grote daken worden vaak met rechthoeken bedekt, terwijl dierverblijven bijvoorbeeld vaak van de beverstaart worden voorzien. Wat kleuren betreft kunt u alle kanten op. Grijs en oranje komen veel voor, maar ook zwart, rood, blauw en groen is verkrijgbaar.

Dakshingles: zelf plaatsen of laten doen?

Het bedekken van een dak met dakshingles lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is namelijk heel belangrijk dat de dakshingles op de juiste manier worden aangebracht, zodat het dak lang meegaat. In de praktijk komt het te vaak voor dat dakshingles niet goed worden bevestigd, waardoor sneller lekkage of beschadiging optreedt. Het is dus verstandig om de klus door een professional te laten uitvoeren.

De prijs van dakshingles

Dakshingles zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer € 15 per m/2. Dat zijn niet de beste producten op de markt. De keuze voor de juiste dakshingle hangt onder meer af van de toepassing en de gewenste levensduur. Daarnaast kunt u besluiten het werk zelf uit te voeren, of een professional in te schakelen. Ook dat heeft uiteraard invloed op de kosten voor het nieuwe dak.

Heeft u een goed advies nodig over dakbedekking of over dakshingles? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en als u overweegt om het werk te laten uitvoeren door Dakster Dakdekkers, dan voorzien wij u graag van een offerte op maat.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35