Duurzaam & verantwoord ondernemen

Dakster zet zich in om steeds meer nadruk te leggen op duurzaam en verantwoord ondernemen. Wij proberen onze voetafdruk zo klein mogelijk te maken en richten ons erop om deze zelfs negatief te krijgen. Hieronder wordt beschreven hoe wij ons daarop richten.

Inkoop

Dakster zet zich in om zoveel mogelijk inkoop te doen bij lokale ondernemers en dit in bulk te doen, om het aantal transportbewegingen te minimaliseren.
De dak materialen die wij inkopen zijn zoveel mogelijk duurzaam en circulair. Wij kopen bijvoorbeeld materiaal bij europeanbuildingsupply.nl.
Het hout dat wij gebruiken is zoveel mogelijk voorzien van het FSC en PEFC keurmerk.
Onze dakpannen kopen wij in bij, en recyclen wij via Luitgaarden. Zij hanteren een circulair dakconcept.

Afval

Op dit moment scheiden wij 75% van ons afval.
We hebben aparte inleverbakken voor hout, papier, oud ijzer en oude dakpannen. De dakpannen gaan bijvoorbeeld naar een opkoper of zijn gratis af te halen marktplaats.
Wij hebben ons tot doel gesteld om aan het eind van het jaar 100% van ons afval te scheiden en dit af te voeren naar de daarvoor bestemde verwerkers.

Energiebesparing en opwekking

Dakster wil nóg meer nadruk gaan leggen op het isoleren van woningen. Dit is een buitengewone goede en efficiënte manier om snel en eenvoudig veel te besparen op stookkosten in de winter en koeling (airco) in de zomer EN daarbij comfort verhogend voor de gebruikers van het pand.

Ons eigen bedrijfspand is in de zomer van 2021 uitgebreid met het vrijgekomen naastgelegen pand. Ook op dit dak hebben wij zonnepanelen geïnstalleerd waardoor wij nu een 0 op onze meter van het bedrijfspand hebben. We leveren meer energie dan we verbruiken!
Dit heeft ons in staat gesteld onze gasaansluiting te laten afsluiten. Onze verwarming, warm water en elektriciteit komt allemaal via zonnestroom van ons eigen dak.

Momenteel is een van onze bedrijfswagens elektrisch. De energie voor deze wagen wordt ook geleverd door de zonnepanelen op ons dak. We hebben ons tot doel gesteld om binnen 2 tot 3 jaar volledig elektrisch te rijden op zelfopgewekte energie en daarmee ook geen uitstoot meer te hebben van onze wagens.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland