Een pannendak isoleren

Op welke manier een dak geïsoleerd wordt, is mede afhankelijk van het soort dak. In ons land komt het pannendak veel voor en ook dit dak wordt op een specifieke manier geïsoleerd. Als de wijze van isoleren goed op het dak is afgestemd, wordt het optimale resultaat bereikt en behaalt u het hoogste rendement van de isolatie. U kunt bij ons terecht voor:

  • Isolatie van- maar ook het plaatsen van een nieuw pannendak;
  • Isolatie van een pannendak als onderdeel van een dakrenovatie;

Kortom, wij isoleren bestaande daken, maar nemen ook vaak zowel het dak als de dakisolatie voor onze rekening.

Een bestaand pannendak isoleren

Het kan zijn dat uw pannendak nog in goede staat is, maar dat u het bestaande dak wil laten isoleren. Dat is een overweging die veel mensen maken, want een geïsoleerd dak zorgt ervoor dat u kunt besparen op energiekosten en het maakt uw huis duurzamer. Soms wordt de isolatie van onderaf aangebracht, maar het kan ook zo zijn dat de dakpannen worden verwijderd, om de isolatie van bovenaf aan te kunnen brengen. Daarnaast zijn er vaak wat aanpassingen nodig, want het dak wordt doorgaans wat hoger door de isolatie. Het hangt af van uw huis en de constructie van het dak, welke oplossing voor u de beste is. Wij geven u hier graag een vrijblijvend en deskundig advies over.

Pannendak isoleren als onderdeel van een dakrenovatie

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om een pannendak te isoleren. Als er een dakrenovatie plaatsvindt, wordt er dus ook al gauw aan dakisolatie gedacht. Want als u toch bezig bent, waarom zou u het dan niet meteen goed doen? In dit geval wordt het gehele dak en eventueel de dakconstructie gerenoveerd en wordt meteen geschikte isolatie aangebracht.

 

Een pannendak plaatsen en isoleren

Wij voorzien regelmatig nieuwbouw van een goed pannendak mét de nodige dakisolatie. Dus ook voor het plaatsen van een heel nieuw dak inclusief kwalitatief hoogwaardige isolatie kunt u bij ons terecht.

Heeft u vragen over het isoleren van een pannendak?

Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag een vrijblijvend advies en helpen u op weg. Meteen een offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook!

F.A.Q.

Heeft u vragen over dakisolatie? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Wij wonen in een oud pand met monumenten status. Kunnen wij ook isoleren?

In principe kunnen wij elk dak geschikt maken om te isoleren. Wel zijn er speciale ‘uitdagingen’ met een monumentaal pand welke wij niet uit de weg gaan.

Ons dak heeft dakkapellen, dakramen of andere obstakels. Kunnen wij ook isoleren?

 Wij kunnen voor al deze voorkomende zaken een oplossing bedenken en uitvoeren. 

Wij hebben al aan de binnenzijde een afwerking met isolatie verwerkt. Kunnen wij ook isoleren?

Afhankelijk van de gebruikte isolatie, dampschild en enkele andere zaken zijn er mogelijkheden om zelfs dan nog op een juiste manier  te isoleren.

Welke type isolatie gebruiken jullie?

Na een dakschouw komen wij met een gedegen plan van aanpak waarin dikte, Rc-waarde en andere zaken zijn beschreven, speciaal toegepast op uw situatie.

Welke isolatie kunnen jullie nog meer verwerken?

In enkele gevallen gebruiken wij gevelisolatie bij bijvoorbeeld vervangen van geveldelen. Bij spouw- of vloerisolatie kunnen wij een andere specialist adviseren.

Projecten – dakisolatie

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland