Energie opwekken via het dak

De meeste daken vangen op jaarbasis een flinke hoeveelheid zonlicht op. Daar wordt in ons land steeds meer van geprofiteerd. Veel daken zijn voorzien van zonnepanelen maar ook daar waar dat niet zo lijkt te zijn, kan er sprake zijn van energieopwekking via het dak. Er zijn namelijk ook al zonnedakpannen op de markt. Die zien eruit als normale dakpannen, maar fungeren stuk voor stuk als zonnecel. Omdat het lijkt alsof er sprake is van een normaal dak, is deze oplossing erg geschikt voor monumenten. Lijkt het u wat, zo’n energieopwekkend dak? Dan geven wij u natuurlijk graag advies.

Goed voor milieu en portemonnee

Energieopwekking via het dak is niet alleen heel duurzaam en goed voor het milieu, u bespaart op termijn ook hoge kosten. De investering in een goede installatie is fors, maar daar plukt u daarna nog een hele lange tijd de vruchten van. Voor het plaatsen van zonnepanelen op een dak is geen vergunning nodig, tenzij het pand een monument betreft.

Bij een dakrenovatie of bij de bouw van een nieuw huis wordt de installatie voor het opwekken van energie vaak meteen bij de werkzaamheden meegenomen. Heeft u meer informatie nodig? Wij helpen u graag verder. Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft.

F.A.Q.

Wilt u weten waar u uw dak nog meer voor kan gebruiken? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Waarom zou ik mijn dak voor andere dingen gebruiken?

Met de juiste voorbereiding en materiaalkeuze kunt u deze vaak ongebruikte ruimte juist gebruiken voor extra comfort en woonplezier.

Ik wil eigen groente of fruit gaan verbouwen op mijn dak, kan dat?

Uw dakconstructie is bepalend voor het dragende vermogen van uw tuindak. Als dit voldoende is kunt u tuinieren alsof u op de begane grond woont!

Moet ik een vergunning voor een groendak of dakterras aanvragen?

Dit verschilt per gemeente en soms zelfs stadsdeel. Een eenvoudig telefoontje kan uw vraag beantwoorden.

Zijn er subsidies beschikbaar voor een groendak?

Een groendak heeft een hoge prioriteit bij beleidsmakers. Vraag ernaar bij uw gemeente of er nog subsidiemogelijkheden zijn.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens*

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland