EPDM groendak (dakbedekking)

Eén van de meest voorkomende groendaken is een EPDM groendak. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer, kortom: de materialen waaruit deze vorm van dakbedekking bestaat. Eigenlijk is dit een synthetisch rubber, dat zijn waarde als dakbedekking al ruimschoots bewezen heeft. Een EPDM groendak wordt toegepast op platte daken en heeft een groot aantal voordelen.

De voordelen van een EPDM groendak

Om te beginnen heeft een EPDM groendak een zeer lange levensduur en is het dak in hoge mate onderhoudsvrij. Het is bovendien UV-bestendig, bestand tegen wortelgroei en goed waterdicht. We hebben hier dus te maken met een vorm van dakbedekking die goed bestand is tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Maar niet alleen de eigenschappen van het materiaal zijn goed, ook de kostprijs en de eenvoudige wijze van aanbrengen maken het EPDM groendak een aantrekkelijke optie voor zowel particulieren als bedrijven. Een gemiddeld EPDM groendak gaat 50 jaar mee, dus ook in dat opzicht is een dergelijk dak een mooie, duurzame oplossing. Het EPDM groendak is een volledig verkleefd, gesloten dakbedekkingssysteem.

Het aanbrengen van een EPDM groendak

Een EPDM groendak wordt meestal als membraan gelegd, waardoor er minder kans is op lekkages. Er wordt onderscheid gemaakt tussen extensieve en intensieve dakbegroeiing. Extensieve dakbegroeiing is bedoeld voor daken die beperkt belastbaar zijn, die moeilijk toegankelijk zijn en die geen ander doel dienen dan alleen het duurzaam bedekken van het dak. Er zijn ook vormen van EPDM groendak die meer doelen dienen en die daken hebben een dikke laag bedekking. Dat zijn intensieve EPDM groendaken. Op die groendaken is verblijf mogelijk, het wordt dus echt als een tuin of dakterras ingericht. Vaste planten, wandelpaden en zelfs bomen zijn mogelijk. Lang niet elk dak is geschikt voor intensief gebruik, meestal komt dit alleen voor bij gebouwen waarvoor al van tevoren is bepaald dat er een intensief EPDM groendak met meerdere doeleinden geplaatst wordt.

Ook een EPDM groendak?

Heeft u belangstelling voor een EPDM groendak of vraagt u zich af of dit in uw situatie tot de mogelijkheden behoort? En bent u benieuwd wat de kosten zijn? Neem dan contact op met de specialisten van Dakster. Wij helpen u graag om tot de juiste keuze te komen en leggen het groendak op professionele wijze bij u aan.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35