EPDM groendak (dakbedekking)

Eén van de meest voorkomende groendaken is een EPDM groendak. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer, kortom: de materialen waaruit deze vorm van dakbedekking bestaat. Eigenlijk is dit een synthetisch rubber, dat zijn waarde als dakbedekking al ruimschoots bewezen heeft. Een EPDM groendak wordt toegepast op platte daken en heeft een groot aantal voordelen.

De voordelen van een EPDM groendak

Om te beginnen heeft een EPDM groendak een zeer lange levensduur en is het dak in hoge mate onderhoudsvrij. Het is bovendien UV-bestendig, bestand tegen wortelgroei en goed waterdicht. We hebben hier dus te maken met een vorm van dakbedekking die goed bestand is tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Maar niet alleen de eigenschappen van het materiaal zijn goed, ook de kostprijs en de eenvoudige wijze van aanbrengen maken het EPDM groendak een aantrekkelijke optie voor zowel particulieren als bedrijven. Een gemiddeld EPDM groendak gaat 50 jaar mee, dus ook in dat opzicht is een dergelijk dak een mooie, duurzame oplossing. Het EPDM groendak is een volledig verkleefd, gesloten dakbedekkingssysteem.

Het aanbrengen van een EPDM groendak

Een EPDM groendak wordt meestal als membraan gelegd, waardoor er minder kans is op lekkages. Er wordt onderscheid gemaakt tussen extensieve en intensieve dakbegroeiing. Extensieve dakbegroeiing is bedoeld voor daken die beperkt belastbaar zijn, die moeilijk toegankelijk zijn en die geen ander doel dienen dan alleen het duurzaam bedekken van het dak. Er zijn ook vormen van EPDM groendak die meer doelen dienen en die daken hebben een dikke laag bedekking. Dat zijn intensieve EPDM groendaken. Op die groendaken is verblijf mogelijk, het wordt dus echt als een tuin of dakterras ingericht. Vaste planten, wandelpaden en zelfs bomen zijn mogelijk. Lang niet elk dak is geschikt voor intensief gebruik, meestal komt dit alleen voor bij gebouwen waarvoor al van tevoren is bepaald dat er een intensief EPDM groendak met meerdere doeleinden geplaatst wordt.

Ook een EPDM groendak?

Heeft u belangstelling voor een EPDM groendak of vraagt u zich af of dit in uw situatie tot de mogelijkheden behoort? En bent u benieuwd wat de kosten zijn? Neem dan contact op met de specialisten van Dakster. Wij helpen u graag om tot de juiste keuze te komen en leggen het groendak op professionele wijze bij u aan.

Stel uw vraag vooral aan onze dakspecialisten, dat is geheel vrijblijvend en u krijgt meteen een beter beeld van de totale omvang van uw project.

F.A.Q.

Heeft u vragen over uw platte dak? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe kan ik zien of mijn platte dak aan vervangen toe is?

U kunt zien aan de oppervlakte van de dakbanen of hier craquelé vorming is. Scheuren en openstaande naden zijn ook een teken van aandacht.

Hoelang gaat de dakbedekking op een plat dak ongeveer mee?

De meest gangbare merken bitumen dakbanen gaan ongeveer 20 tot maximaal 25 jaar mee voor er lekkage kan optreden. Epdm van bv Resitrix kan maar liefst tot 50 jaar functioneren.

Wat moet ik doen voor mijn dak vervangen wordt?

Dakdekkers zijn echte buitenmensen. Wij staan het hele jaar door op het dak en werken daar ook de hele dag. We komen daarom zelden bij u thuis binnen. U hoeft zelfs niet thuis te zijn als we aan de slag gaan!

Moet alle oude dakbedekking eerst verwijderd worden voor er een nieuwe laag dakbedekking aangebracht kan worden?

Geheel afhankelijk van de ondergrond kan het zo zijn dat de oude laag gebruikt wordt om een nieuwe laag overheen aan te brengen. Dit scheelt enorm in sloop en afval kosten en maakt dit een aantrekkelijke renovatiemethode.

Wat kost het om een plat dak te laten aanleggen?

Verschillende daken, verschillende prijzen. Reken tussen de €50,- en €60,- per m2.

Projecten – platte daken

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland