Platdak isolatie

Onnodig warmteverlies kost geld en energie, is slecht voor het milieu en zorgt er bovendien voor dat het binnenshuis minder comfortabel vertoeven is. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een woning goed te isoleren, maar ook bedrijven zijn hier tegenwoordig meer mee bezig dan vroeger het geval was. Warmte trekt omhoog en dus is één van de belangrijkste plaatsen die goed geïsoleerd moeten worden het dak. Dat geldt zowel voor platte daken als voor hellende daken, maar in dit geval gaat het over platdak isolatie. Meer over de isolatie van hellende daken vindt u hier.

Het isoleren van een plat dak

Er zijn meerdere manieren om een plat dak te isoleren, namelijk van binnenaf of van buitenaf. Welke keuze voor u de beste is hangt onder meer samen met de bestaande dakconstructie en de wensen die u heeft. Kortweg zijn de mogelijkheden als volgt:

  • Isolatie aan de bovenkant van de draagconstructie (ook wel warm dak genoemd)
  • Isolatie aan de onderkant van de draagconstructie (ook wel koud dak genoemd)
  • Isolatie bovenop de dakbedekking (ook wel omgekeerd dak genoemd)

Meestal wordt gekozen voor isolatie aan de bovenkant van de draagconstructie. De kans op lekkage, slijtage en scheuren is daarbij meestal het kleinst. Ook is de isolerende werking optimaal, omdat er het minste sprake is van schommelingen in de temperatuur. Het is belangrijk dat de isolatielaag vakkundig wordt aangebracht, zodat deze lang meegaat en zo goed mogelijk functioneert.

Wilt u het platte dak isoleren van binnenuit? Dan is dat doorgaans een iets grotere uitdaging dan wanneer u vanaf de buitenkant isoleert. Het is vooral goed mogelijk wanneer het complete dak wordt vervangen, dus als het hele dak vernieuwd wordt. Dat is wel een kostbare investering.

Een isolatielaag bovenop de dakbedekking wordt met name toegepast bij bitumen daken. Er wordt dan een laag isolatie op geplaatst, met daarna nog een laag dakbedekking, bijvoorbeeld een grindlaag of tegels. Dit is een eenvoudige manier van isoleren, maar deze methode is wel gevoeliger voor slijtage.

Een goed advies over dakisolatie

De beste manier van isoleren is per situatie verschillend. Bij Dakster werken uitsluitend ervaren dakdekkers, die u met plezier persoonlijk adviseren over de keuzes die u heeft. Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft over plakdak isolatie, of natuurlijk met uw andere vragen over dakbedekking en isolatie. Wij helpen u graag verder.

Stel uw vraag vooral aan onze dakspecialisten, dat is geheel vrijblijvend en u krijgt meteen een beter beeld van de totale omvang van uw project.

F.A.Q.

Heeft u vragen over uw platte dak? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe kan ik zien of mijn platte dak aan vervangen toe is?

U kunt zien aan de oppervlakte van de dakbanen of hier craquelé vorming is. Scheuren en openstaande naden zijn ook een teken van aandacht.

Hoelang gaat de dakbedekking op een plat dak ongeveer mee?

De meest gangbare merken bitumen dakbanen gaan ongeveer 20 tot maximaal 25 jaar mee voor er lekkage kan optreden. Epdm van bv Resitrix kan maar liefst tot 50 jaar functioneren.

Wat moet ik doen voor mijn dak vervangen wordt?

Dakdekkers zijn echte buitenmensen. Wij staan het hele jaar door op het dak en werken daar ook de hele dag. We komen daarom zelden bij u thuis binnen. U hoeft zelfs niet thuis te zijn als we aan de slag gaan!

Moet alle oude dakbedekking eerst verwijderd worden voor er een nieuwe laag dakbedekking aangebracht kan worden?

Geheel afhankelijk van de ondergrond kan het zo zijn dat de oude laag gebruikt wordt om een nieuwe laag overheen aan te brengen. Dit scheelt enorm in sloop en afval kosten en maakt dit een aantrekkelijke renovatiemethode.

Wat kost het om een plat dak te laten aanleggen?

Verschillende daken, verschillende prijzen. Reken tussen de €50,- en €60,- per m2.

Projecten – platte daken

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland