Platdak isolatie

Onnodig warmteverlies kost geld en energie, is slecht voor het milieu en zorgt er bovendien voor dat het binnenshuis minder comfortabel vertoeven is. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een woning goed te isoleren, maar ook bedrijven zijn hier tegenwoordig meer mee bezig dan vroeger het geval was. Warmte trekt omhoog en dus is één van de belangrijkste plaatsen die goed geïsoleerd moeten worden het dak. Dat geldt zowel voor platte daken als voor hellende daken, maar in dit geval gaat het over platdak isolatie. Meer over de isolatie van hellende daken vindt u hier.

Het isoleren van een plat dak

Er zijn meerdere manieren om een plat dak te isoleren, namelijk van binnenaf of van buitenaf. Welke keuze voor u de beste is hangt onder meer samen met de bestaande dakconstructie en de wensen die u heeft. Kortweg zijn de mogelijkheden als volgt:

  • Isolatie aan de bovenkant van de draagconstructie (ook wel warm dak genoemd)
  • Isolatie aan de onderkant van de draagconstructie (ook wel koud dak genoemd)
  • Isolatie bovenop de dakbedekking (ook wel omgekeerd dak genoemd)

Meestal wordt gekozen voor isolatie aan de bovenkant van de draagconstructie. De kans op lekkage, slijtage en scheuren is daarbij meestal het kleinst. Ook is de isolerende werking optimaal, omdat er het minste sprake is van schommelingen in de temperatuur. Het is belangrijk dat de isolatielaag vakkundig wordt aangebracht, zodat deze lang meegaat en zo goed mogelijk functioneert.

Wilt u het platte dak isoleren van binnenuit? Dan is dat doorgaans een iets grotere uitdaging dan wanneer u vanaf de buitenkant isoleert. Het is vooral goed mogelijk wanneer het complete dak wordt vervangen, dus als het hele dak vernieuwd wordt. Dat is wel een kostbare investering.

Een isolatielaag bovenop de dakbedekking wordt met name toegepast bij bitumen daken. Er wordt dan een laag isolatie op geplaatst, met daarna nog een laag dakbedekking, bijvoorbeeld een grindlaag of tegels. Dit is een eenvoudige manier van isoleren, maar deze methode is wel gevoeliger voor slijtage.

Een goed advies over dakisolatie

De beste manier van isoleren is per situatie verschillend. Bij Dakster werken uitsluitend ervaren dakdekkers, die u met plezier persoonlijk adviseren over de keuzes die u heeft. Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft over plakdak isolatie, of natuurlijk met uw andere vragen over dakbedekking en isolatie. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35