Isolatie schuin dak bungalow

Een hogere RC-waarde dankzij duurzame dakisolatie
  • Type project: Verduurzamen pand

Over dit project

​Aan de Krijterslaan in Zwaag staat een mooie bungalow met een schuin dak en de eigenaar besloot dat het tijd was voor verduurzaming. Hij wilde een hogere RC-waarde voor de woning behalen. De afkorting RC staat voor Resistance Construction. Daarmee wordt de thermische weerstand van een constructiedeel aangeduid. Kortom, de RC-waarde bepaalt de isolatiewaarde van bepaalde constructies van een huis, zoals in dit voorbeeld het dak.

De uitvoering van het project

Omdat het dak een erg groot oppervlak heeft (wel 200 m2) en er in deze constructie nog helemaal geen isolatie was aangebracht, hebben wij gekozen voor een hoogwaardige 70mm PIR isolatieplaat. Toen de isolatielaag was aangebracht, is het gehele dak van nieuwe dakbedekking voorzien. Ook aan de afwerking is gedacht, want de dakranden en de dakrandafwerking zijn zorgvuldig vervangen. Bovendien koos de eigenaar van de woning voor een dakraam, om zo meer licht de woning binnen te laten.

Dankzij de dakisolatie zal de kachel minder hard hoeven branden, omdat het grote dak nu volledig geïsoleerd is. Dat houdt de warmte goed binnen en zo blijft het lekker comfortabel. Maar ook ’s zomers heeft de eigenaar van deze woning profijt van het nieuwe dak, want dan blijft de hitte een stuk beter buiten de woning.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland