Nieuw leidak voor piramide daken

Oude asbest leien werden vervangen door mooie nieuwe exemplaren
  • Type project: Leien vervangen

Over dit project

​Deze bijzondere piramidevormige daken hadden nog oude, asbesthoudende leien op het dak liggen. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. De regelgeving omtrent asbesthoudende daken is nog wat onduidelijk, maar de meeste mensen weten inmiddels wel dat je asbesthoudende delen het beste kun vervangen. Daarnaast waren de daken sterk verouderd, tijd voor een moderne oplossing dus!

De eigenaren van de betreffende woningen (in totaal zes stuks) hebben gezamenlijk besloten om het gehele dak, dat in totaal zo’n 480 m2 beslaat, te laten vervangen. Het gaat om twee stuks drie onder één kap woningen.

Het project: van vergunning tot afwerking

Ten eerste hebben wij gezorgd voor de benodigde steigers om het werk veilig te kunnen uitvoeren. Daarna is er een asbestsaneerder ingeschakeld die alle benodigde vergunningen heeft geregeld, maar ook de asbestinventarisatie rapportages, de sloopmelding en vrijgave rapportage heeft verzorgd.

Na afloop van de het asbest saneren is het dak door ons met grote afdekzeilen tijdelijk waterdicht gemaakt. Daarna hebben wij een nieuw leidak geplaatst en daarvoor hebben we in samenspraak met de eigenaren gekozen voor vezelcement leien in de kleur antraciet. De uitvoering is een zogenoemde ‘maasdekking’ (dubbele dekking), met een mooie uitstraling en van uitstekende kwaliteit.

Tenslotte zijn alle dakgoten vernieuwd, maar ook enkele bitumen daken van de dakkapellen. Ook zijn er nieuwe loodslabben ingeslepen bij de schoorsteen, die waterdicht werden afgevoegd. Voor één dakkapel zijn nieuwe Keralit zijwangen gemaakt.

Kortom, een complete dakrenovatie met een prachtig resultaat! Niet alleen asbestvrij, maar tot in de puntjes afgewerkt en helemaal klaar voor een zorgeloze toekomst.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland