Renovatie dak villa

Hoogwaardig renovatie project in de bossen van Hilversum. Omdat er een monumentale status is moesten we de dakpannen hergebruiken en traditionele details behouden.
  • Datum: voorjaar 2018
  • Type project: Verduurzamen pand

Over dit project

Recent hebben wij een erg mooi renovatieproject afgerond voor een fijne opdrachtgever. De eigenaar van deze authentieke villa heeft de woning van binnen en van buiten volledig gestript. Het pand bevatte veel originele details, die in ere zijn hersteld. 

Complete dakrenovatie met dakisolatie: het project

Om te beginnen hebben wij de oude dakpannen weggehaald en de de dakpannen die nog heel en bruikbaar waren uitgesorteerd. Het ging om blauw gesmoorde Oude Hollandse dakpannen met een mooie, karakteristieke uitstraling, dus alles wat daarvan behouden kon blijven was natuurlijk mooi meegenomen. Via één van onze relaties hebben wij passende, nieuwe ‘oude’ dakpannen aangeschaft en daarmee de ontbrekende dakpannen aangevuld. Het authentieke karakter van het dak bleef dus behouden.

Daarna is het gehele dakbeschot voorzien van een zeer hoogwaardige meerlaags-isolatiefolie. Het dak is met, onder andere, lagen schapenwol bekleed. Ook zijn er rondom het pand nieuwe zinken mastgoten, zinken zijwangen, deklijsten en dakbedekking op de dakkapellen aangebracht.

Op het terrein stond tevens een oude kas. Daarop zijn door ons nieuwe zinken afdekkappen over de rollaag én nieuwe zinken dakgoten gemonteerd. Natuurlijk werd bij elk onderdeel van dit project met moderne, nieuwe materialen gewerkt en werd het pand zoveel mogelijk in de authentieke staat gehouden.

Beide gebouwen kunnen er in elk geval weer vele jaren tegenaan!

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland