Groen dak

Houdt u wel van wat extra groen in uw omgeving? Denk dan eens buiten de gebaande paden en overweeg een groen dak. Wij voorzien niet alleen woonhuizen, maar ook appartementencomplexen en bedrijfspanden van een mooi, functioneel en zoveel mogelijk onderhoudsvrij groen dak.

Waarom een groen dak?

Een groen dak is goed voor het milieu. Het heeft een isolerende werking en filtert, net als al het andere groen in de buurt, de fijnstof uit de lucht. Bovendien wordt er regenwater opgevangen, en dat is belangrijker dan u misschien denkt. Tegenwoordig laten veel mensen hun tuin bestraten en is er in drukbevolkte gebieden steeds minder groen te vinden. Dat groen is hard nodig, want als het regent houden de planten en de grond eronder een groot deel van het water vast, waardoor riolen minder snel overstromen. Zijn er omwonenden die uitzicht hebben op het betreffende dak? Dan is het mooi meegenomen dat hun uitzicht er een stuk op vooruit gaat als het groene dak er eenmaal ligt.

 

Is elk huis geschikt voor een groen dak?

Niet elk huis is geschikt voor een groen dak. Platte daken zijn het meest geschikt, want op schuine daken blijft niet genoeg water liggen om het groen in de beste staat te houden. De constructie van uw pand moet bovendien sterk genoeg zijn om het extra gewicht van het groene dak te kunnen dragen. Het maakt natuurlijk wel verschil of u voor een sedumdak kiest, of voor een complete tuin. Sedum is een vetplantje dat vaak wordt gebruikt op daken. Het plantje weegt weinig en heeft weinig onderhoud nodig. Een nieuwbouwhuis is vaak beter geschikt voor een groen dak dan een oud huis.

Het onderhoud van een groen dak

Een groen dak heeft altijd onderhoud nodig. Bij een sedumdak is dat echter minimaal. Een echte tuin vraagt, net als een tuin voor de deur, een stuk meer aandacht. U moet de afvoer van hek dak regelmatig controleren en eventuele plantresten verwijderen. Ook is het belangrijk om onkruid te verwijderen, zodat de waterdichte deklaag van het dak niet beschadigd raakt.

Subsidie voor een groen dak

De aanleg van een groen dak vergt een flinke investering. Maar er bestaan ook subsidies voor de aanleg van groene daken. Dat is niet landelijk geregeld, maar per gemeente of zelfs per stadsdeel verschillend. Informeer even bij uw gemeente als u belangstelling heeft voor een groen dak, u komt er dan snel achter of u voor een subsidie in aanmerking komt.

Gaat u voor groen? Neem dan contact met ons op, wij komen graag langs voor een dakschouw en vertellen u alles over de mogelijkheden.

F.A.Q.

Wilt u weten waar u uw dak nog meer voor kan gebruiken? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Waarom zou ik mijn dak voor andere dingen gebruiken?

Met de juiste voorbereiding en materiaalkeuze kunt u deze vaak ongebruikte ruimte juist gebruiken voor extra comfort en woonplezier.

Ik wil eigen groente of fruit gaan verbouwen op mijn dak, kan dat?

Uw dakconstructie is bepalend voor het dragende vermogen van uw tuindak. Als dit voldoende is kunt u tuinieren alsof u op de begane grond woont!

Moet ik een vergunning voor een groendak of dakterras aanvragen?

Dit verschilt per gemeente en soms zelfs stadsdeel. Een eenvoudig telefoontje kan uw vraag beantwoorden.

Zijn er subsidies beschikbaar voor een groendak?

Een groendak heeft een hoge prioriteit bij beleidsmakers. Vraag ernaar bij uw gemeente of er nog subsidiemogelijkheden zijn.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens*

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland