Onderhoud

Dak onderhoud; Niet sexy, wel belangrijk. Uw dak heeft ook onderhoud nodig. Lees hier waarom en hoe u dit grotendeels zelf kunt doen.

Onderhoud

Onderhoud: om uw dak goed te laten functioneren moet u aan een paar dingen denken.

Heeft u eenmaal een goed functionerend daksysteem, dan is het zaak hier zo lang mogelijk van te genieten. Maar net als met een auto of ander gebruiksvoorwerp heeft ook uw dak regelmatig en gepland onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers kunnen tijdens dit onderhoud veelvoorkomende problemen tijdig signaleren en verhelpen. Zo voorkomt u onnodige gevolgschade en zijn de kosten voor herstel vaak aanzienlijk lager dan wanneer u onvolkomenheden zelf, vaak te laat, opmerkt.

Nieuw bij ons is het Dakster digitale dakarchief. Hier kunt u online inloggen en als VvE, woning- of gebouweneigenaar onze jaarlijkse rapportages, inclusief gedetailleerde foto’s, van onze inspectie- en onderhoudsrondes terugvinden en raadplegen. Door op tijd te signaleren kunt u alvast reserveren voor aankomende investeringen of u MJOP hierop aanpassen.

Er zijn als eigenwoning eigenaar ook diverse dingen die u zelf kunt doen zonder daar een specialist voor in te schakelen.
Een van de meest eenvoudige dingen die u zelf kunt doen is het vrijhouden en schoonmaken van het dakvlak en de dakgoten.
Het belangrijkste is het schoonhouden van de hemelwaterafvoeren. Dit om een goede waterweg van regenwater te garanderen. Indien u dit circa 1 a 2 maal per jaar verzorgt raakt u bekend met de situatie op uw dak en kunt u al erge problemen door wateroverlast voorkomen.

U zult verbaasd staan hoe vaak wij gebeld worden voor een daklekkage terwijl een eenvoudig verstopte afvoer de boosdoener is maar voor veel overlast zorgt. Dat is zonde en onnodig! Een belangrijke opmerking: zorg altijd dat u veilig op uw dak of bij uw dakgoot kunt komen. Gebruik hiervoor een lange ladder of steiger en ga niet op een keukentrapje staan stunten..

Over onderhoud

Om de waterkerende functie van uw dak te waarborgen is het volgende van groot belang:

  • schone dakgoten en hemelwaterafvoeren
  • Vrije waterloop van regenwater
  • Goede conditie van het dakbedekkingsmateriaal
  • Voorkom achterstallig onderhoud

Heeft u vragen? Stel ze dan aan onze dakspecialisten: geheel vrijblijvend en professioneel advies.

F.A.Q.

Waarom is het belangrijk mijn dak te onderhouden? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe vaak is het nodig om op mijn dak te kijken of alles nog in orde is?

Afhankelijk van uw dak en de omgeving is het raadzaam uw dak te leren kennen door deze een paar keer per jaar te bekijken.

Per seizoen kunt u dan steeds beter inschatten of onderhoud nodig is.

Waarom zelf dakonderhoud uitvoeren?

Het is uw dak van uw eigen woning. We merken maar al te vaak dat er geen aandacht aan dit toch uiterst belangrijk onderdeel van de woning wordt besteed. Een verzekering kan ook bij gevolgschade na achterstallig onderhoud besluiten geen schade uit te keren!

Wat kost dakonderhoud als ik dit door Dakster laat uitvoeren?

Reken op een vanaf prijs van 350,- inclusief btw. Een en ander afhankelijk van de staat van het dak, bereikbaarheid enzovoort.

Projecten – onderhoud

Dakster dakbedekkingen

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland en Flevoland op het gebied van dakbedekking.

Bekijk hieronder waar wij aan het werk zijn geweest.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens*

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland