Zonnepaneel dakpannen

Zonnepaneel dakpannen zijn dé nieuwe oplossing voor duurzame dakbedekking. Wek energie op met zonnepanelen zonder in te leveren op uitstraling. 

Wat zijn zonnepaneel dakpannen?

Zonnepaneel dakpannen zijn een slimme combinatie van traditionele dakpannen en zonne-energie. De zonnepanelen zijn geïntegreerd in de dakpannen. Daardoor hebben ze het uiterlijk van gewone dakpannen, maar vangen ze wel zonlicht op om dit om te zetten in elektriciteit, net als bij zonnepanelen. Hierdoor profiteert u van van zonne-energie zonder in te leveren op de uitstraling van uw dak. 

Zonnepaneel dakpannen voor een hellend dak

De zonnepaneel dakpannen zijn perfect voor elk dak waar dakpannen op kunnen. Ze zijn daarom uitermate geschikt voor een hellend dak en worden net als normale dakpannen geplaatst op het dak van het huis. Hierdoor heeft u een grote oppervlakte om energie op te wekken. U kunt kiezen uit verschillende kleuren, zoals rode of zwarte dakpannen. 

Voordelen van zonnepaneel dakpannen

Zonnepaneel dakpannen bieden veel voordelen. 

Prachtige uitstraling

De pannen zorgen voor een traditionele uitstraling van uw woning, zonder grote panelen op uw dak. 

Besparen op energiekosten

De zonnepaneel dakpannen wekken energie op en beslaan een groot oppervlak. Zo bespaart u op de energierekening.

Duurzame oplossing

Naast dat de dakpannen energie opwekken, gaan ze ook lang mee. U investeert dus in een duurzame oplossing voor de lange termijn.

zonnepaneel dakpannen worden geplaatst op de woning

Heeft u vragen? Stel ze dan aan onze dakspecialisten: geheel vrijblijvend en professioneel advies.

Het gewicht van zonnepaneel dakpannen?

Een belangrijk verschil tussen traditionele zonnepanelen en zonnepaneel dakpannen is het gewicht. Zonnepaneel dakpannen zijn lichter en oefenen minder belasting uit op uw dak. Hierdoor gaat uw dak uiteindelijk langer mee.

Montage van zonnepaneel dakpannen

De installatie van zonnepaneel dakpannen is een gespecialiseerde taak die ervaring van professionals vereist. Onze experts bevestigen de dakpannen met zonnepanelen op de juiste manier en sluiten ze aan op uw elektrische systeem, zodat u optimaal profiteert van zonne-energie.

 

De opgewekte elektriciteit kan worden gebruikt om uw huis van stroom te voorzien. Overtollige energie kan worden teruggevoerd naar het elektriciteitsnet of u kunt de energie opslaan in batterijen

De expert in zonnepaneel dakpannen

Dakster is gespecialiseerd in het installeren van zonnepaneel dakpannen. We adviseren u graag over de beste manier om uw dak te bedekken en helpen u graag om uw dak mooi te bedekken. Neem vandaag nog contact met ons op.

F.A.Q.

 

Heeft u vragen over zonnepanelen dakpannen? Bekijk de antwoorden op meest gestelde vragen of neem contact met ons op. We helpen u graag!

 

Is mijn dak geschikt voor zonnepaneel dakpannen?

Niet elk dak is hetzelfde, en niet elk dak is geschikt voor zonnepaneel dakpannen. De meeste daken die bekleed zijn met normale dakpannen zijn ook geschikt voor dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen. 

Hoe lang gaan zonnepaneel dakpannen mee?

De levensduur van zonnepaneel dakpannen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het weer, de ligging van de woning en de mate van onderhoud. Over het algemeen gaan ze tientallen jaren mee. 

Wat zijn de voordelen van zonnepaneel dakpannen ten opzichte van traditionele zonnepanelen?

Zonnepaneel dakpannen hebben een aantal voordelen ten opzichte van traditionele zonnepanelen. Zo behouden ze de originele esthetiek van de woning en ze wekken schone energie op.

Hoeveel energie wekken zonnepaneel dakpannen op?

Hoeveel energie zonnepaneel dakpannen opleveren is afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte en locatie van het huis en de hoek van het dak. We helpen u graag om een inschatting te maken van de verwachte opbrengst voor uw woning.

Hoe onderhoud ik zonnepaneel dakpannen?

Periodieke inspecties en reiniging zijn meestal voldoende om de de zonnepaneel dakpannen in goede staat te houden. Wel is het is belangrijk om vuil, bladeren en sneeuw van de dakpannen te verwijderen zodat de bekabeling intact blijft.

Zijn er belastingvoordelen of subsidies beschikbaar voor de installatie van zonnepaneel dakpannen?

Op dit moment betaalt u 0% belasting op het plaatsen van zonnepanelen, dus ook op de zonnepaneel dakpannen. Daarnaast krijgt u tot 2025 nog geld terug van energie dat u teruglevert. Regels vanuit de overheid kunnen echter veranderen, dus kijk voor actuele informatie over belastingvoordelen en subsidies altijd op de site van de overheid.

Bekijk onze projecten met zonnepaneel dakpannen

Zonnepaneel dakpannen zijn er in uitvoeringen met rode pannen en met zwarte pannen. Bekijk onze projecten met zonnepanelen geïntegreerd in de dakpannen.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens*

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland