Zinken dakgoten

Zinken dakgoten hebben een lange levensduur en bovendien een mooiere uitstraling dan bijvoorbeeld een kunststof variant. Mede dankzij die eigenschappen is de zinken dakgoot al lange tijd onverminderd populair. Niet alleen dakgoten, maar ook bijvoorbeeld daklijsten en andere dakafwerkingen worden vaak van zink gemaakt. Zinken dakgoten zijn bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden en hoewel u het misschien niet zou denken, zijn zinken dakgoten ook kostentechnisch een interessante optie.

Bent u op zoek naar een dakgoot met een lange levensduur, die er ook nog eens mooi uitziet? Dan is een zinken dakgoot geschikt voor u. Dakster beschikt over de juiste expertise en ervaring met oog op het gebruik van deze materialen en is u graag van dienst bij het plaatsen of renoveren van uw zinken dakgoten.

Lood- en zinkwerk

Ook voor deze traditionele bouwkunst kunt u bij ons terecht.

Een zinken dakgoot gaat gemiddeld 40 jaar mee

Als er een nieuwe zinken dakgoot wordt plaatst en het gebeurt op de juiste manier, dan gaat deze erg lang mee. Wij gebruiken uitsluitend titaanzink van het topmerk Rheinzink, hier is een garantiecertificaat van 40 jaar aan gekoppeld. Wij adviseren dan ook om zinken goten na circa 40 jaar te vervangen, of op zijn minst de staat ervan te controleren. Zorgvuldig en regelmatig onderhoud van dakgoten is belangrijk en zorgt ervoor dat de levensduur verlengd wordt. We raden aan om de dakgoten elk jaar te reinigen en te inspecteren. Dat heeft de volgende voordelen:

 

  • De levensduur van uw zinken dakgoot wordt aanmerkelijk verhoogd
  • De dakgoot zal minder snel doorbuigen
  • U heeft minder kans op een verstopte afvoer
  • U heeft minder kans op water- en stankoverlast

Zink is bijna altijd maatwerk

Lood en vooral zink is bijna altijd maatwerk. Onze ervaren dakdekkers meten de helling, vorm en graden dan altijd eerst secuur op en vervaardigen de dakgoten in onze eigen zetterij. Op deze manier maken wij ook de lastigere vormen of maatvoeringen precies passend op uw dak.

Een goed advies over zinken dakgoten

Bij het sluitend maken van uw waterdichte dak mag ons professionele zinkwerk niet ontbreken. Bij Dakster werken uitsluitend ervaren dakdekkers, die u graag persoonlijk adviseren over de keuzes die u heeft.

 

Heeft u vragen over lood- of zinkwerk of bijvoorbeeld zinken dakgoten? ​Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

F.A.Q.

Heeft u vragen over over onze lood- of zinkspecialisten? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe krijgen jullie bepaalde vormen of maatvoeringen passend op ons dak?

Lood en vooral zink is bijna altijd maatwerk. Wij meten de helling, vorm en graden dan altijd eerst secuur op en laten dit dan in onze eigen zetterij maken. Vandaar dat het daarna ook altijd goed passend is.

Hoe lang gaan zinken dakgoten doorgaans mee?

Wij adviseren zinken goten na circa 40 jaar trouwe dienst te vervangen.

Welk zink gebruiken jullie doorgaans?

Wij gebruiken uitsluitend het topmerk Rheinzink en dan Titaanzink met een dikte van 0,8mm en 99,99% zuiver zink. Hier is een garantiecertificaat van 40 jaar op beschikbaar.

Wat is het voordeel van lood tegenover de meer moderne loodvervangers?

Lood is een eeuwenoud bouwmateriaal met een bewezen lange levensduur. Tevens kan lood na vele jaren trouwe dienst weer gerecycled  worden en geeft het een specifieke uitstraling op bijvoorbeeld monumentale panden.

Projecten – lood- en zinkwerk

Maatregelen inzake het coronavirus

Hoewel ons werk grotendeels buiten -op daken en steigers- plaatsvindt en gewoon door kan gaan, nemen ook wij de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij beperken ons contact met onze opdrachtgevers tot het minimum en houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Wij communiceren voornamelijk via mail en telefoon en behouden altijd de nodige fysieke afstand. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 85011231
BTW NL863467891B01