Zinken deklijsten

Lood en zink: het zijn van oudsher bewezen, duurzame materialen die bovendien meewerken aan de authentieke uitstraling van huizen en andere panden. Naast functioneel, is lood- en zinkwerk dus ook een mooie toevoeging aan een pand. Bij Dakster vindt u professionele, ervaren dakdekkers die met grote regelmaat met lood en zink werken. U kunt bij ons terecht voor meer dan alleen zinken deklijsten:

  • Zinken dakgoten
  • Loden nokafwerking
  • Loodslabben

Een zinken deklijst maakt uw dak af

Een deklijst zorgt voor een mooie en nette afwerking van de dakrand. Maar de deklijst heeft natuurlijk ook een belangrijke praktische functie. De zinken deklijst zorgt voor een volledige afdekking van de dakrand, waardoor u de kans op lekkage zo klein mogelijk maakt.

Deklijsten worden vastgezet met een zinken klang. Een klang is een plaatje zink die met een asfaltnagel op de dakrand wordt bevestigd. De klang steekt aan de voorkant over het dak heen. De deklijsten worden om de klang heen geplaatst. Het gedeelte van de klang dat over het dak uitsteekt, valt nu precies in de zogenoemde kraal. Aan de onderkant valt de klang in het dubbel gezette gedeelte van de deklijst. Op deze manier zit uw deklijst goed vast en dient enkel nog de naad dicht gesoldeerd te worden.

Een zinken deklijst op maat

Een zinken deklijst ligt als een soort van paraplu over de dakrand. Daardoor is de kans op lekkage nihil. Deklijsten zijn op allerlei verschillende lengtes verkrijgbaar en worden volledig op maat gemaakt.

Om de juiste vorm en maatvoering te bepalen van een zinken deklijst, meten wij van tevoren de helling, vorm en graden secuur op. Daarna maken we de zinken deklijsten in onze eigen zetterij. Vandaar dat het daarna ook altijd goed passend op maat is. Wij gebruiken uitsluitend titaanzink van het topmerk Rheinzink, met doorgaans een dikte van 0.8 mm en bestaand uit 99,99% zuiver zink. Er is een garantiecertificaat van 40 jaar beschikbaar.

Een goed advies over zinken deklijsten

Bij Dakster werken uitsluitend ervaren dakdekkers, die u met plezier persoonlijk adviseren over de keuzes die u heeft.

Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft de afdekking van uw dakrand of natuurlijk met uw andere vragen over dakbedekking en isolatie. Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35