Zinken deklijsten

Lood en zink: het zijn van oudsher bewezen, duurzame materialen die bovendien meewerken aan de authentieke uitstraling van huizen en andere panden. Naast functioneel, is lood- en zinkwerk dus ook een mooie toevoeging aan een pand. Bij Dakster vindt u professionele, ervaren dakdekkers die met grote regelmaat met lood en zink werken. U kunt bij ons terecht voor meer dan alleen zinken deklijsten:

  • Zinken dakgoten
  • Loden nokafwerking
  • Loodslabben

Lood- en zinkwerk

Ook voor deze traditionele bouwkunst kunt u bij ons terecht.

Een zinken deklijst maakt uw dak af

Een deklijst zorgt voor een mooie en nette afwerking van de dakrand. Maar de deklijst heeft natuurlijk ook een belangrijke praktische functie. De zinken deklijst zorgt voor een volledige afdekking van de dakrand, waardoor u de kans op lekkage zo klein mogelijk maakt.

Deklijsten worden vastgezet met een zinken klang. Een klang is een plaatje zink die met een asfaltnagel op de dakrand wordt bevestigd. De klang steekt aan de voorkant over het dak heen. De deklijsten worden om de klang heen geplaatst. Het gedeelte van de klang dat over het dak uitsteekt, valt nu precies in de zogenoemde kraal. Aan de onderkant valt de klang in het dubbel gezette gedeelte van de deklijst. Op deze manier zit uw deklijst goed vast en dient enkel nog de naad dicht gesoldeerd te worden.

Een zinken deklijst op maat

Een zinken deklijst ligt als een soort van paraplu over de dakrand. Daardoor is de kans op lekkage nihil. Deklijsten zijn op allerlei verschillende lengtes verkrijgbaar en worden volledig op maat gemaakt.

Om de juiste vorm en maatvoering te bepalen van een zinken deklijst, meten wij van tevoren de helling, vorm en graden secuur op. Daarna maken we de zinken deklijsten in onze eigen zetterij. Vandaar dat het daarna ook altijd goed passend op maat is. Wij gebruiken uitsluitend titaanzink van het topmerk Rheinzink, met doorgaans een dikte van 0.8 mm en bestaand uit 99,99% zuiver zink. Er is een garantiecertificaat van 40 jaar beschikbaar.

Een goed advies over zinken deklijsten

Bij Dakster werken uitsluitend ervaren dakdekkers, die u met plezier persoonlijk adviseren over de keuzes die u heeft.

Neem vooral contact met ons op als u vragen heeft de afdekking van uw dakrand of natuurlijk met uw andere vragen over dakbedekking en isolatie. Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

Heeft u vragen over lood- of zinkwerk of bijvoorbeeld zinken dakgoten? ​Neem dan vooral contact met ons op, wij helpen u graag verder.

F.A.Q.

Heeft u vragen over over onze lood- of zinkspecialisten? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe krijgen jullie bepaalde vormen of maatvoeringen passend op ons dak?

Lood en vooral zink is bijna altijd maatwerk. Wij meten de helling, vorm en graden dan altijd eerst secuur op en laten dit dan in onze eigen zetterij maken. Vandaar dat het daarna ook altijd goed passend is.

Hoe lang gaan zinken dakgoten doorgaans mee?

Wij adviseren zinken goten na circa 40 jaar trouwe dienst te vervangen.

Welk zink gebruiken jullie doorgaans?

Wij gebruiken uitsluitend het topmerk Rheinzink en dan Titaanzink met een dikte van 0,8mm en 99,99% zuiver zink. Hier is een garantiecertificaat van 40 jaar op beschikbaar.

Wat is het voordeel van lood tegenover de meer moderne loodvervangers?

Lood is een eeuwenoud bouwmateriaal met een bewezen lange levensduur. Tevens kan lood na vele jaren trouwe dienst weer gerecycled  worden en geeft het een specifieke uitstraling op bijvoorbeeld monumentale panden.

Projecten – lood- en zinkwerk

Maatregelen inzake het coronavirus

Hoewel ons werk grotendeels buiten -op daken en steigers- plaatsvindt en gewoon door kan gaan, nemen ook wij de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij beperken ons contact met onze opdrachtgevers tot het minimum en houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Wij communiceren voornamelijk via mail en telefoon en behouden altijd de nodige fysieke afstand. Heeft u vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 85011231
BTW NL863467891B01