Zinken felsdak

Zinken felsdaken ziet u vaak terug bij moderne architectuur. Dat komt onder andere door de flexibiliteit in vormen die met een zinken felsdak te bekleden zijn. Bol, hol, vlak of steil, het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Een zinken felsdak wordt bij de meest uiteenlopende vormen gebruikt.

Het felssysteem, zoals een felsdak ook wel genoemd wordt, bestaat uit lange, geprofileerde banen. De banen worden verbonden door een rechtopstaande naad. Het materiaal is dusdanig flexibel, dat ook lastige vormen en bepaalde details geen probleem vormen.

De voordelen van een zinken felsdak

Een zinken felsdak heeft een unieke uitstraling en erg sterke functionele eigenschappen. Voordelen van een dergelijk dan zijn onder meer:

  • Een lijnenstructuur die zorgt voor een moderne, slanke en strakke uitstraling;
  • Flexibele toepassing bij allerlei verschillende vormen, bijvoorbeeld bolle, holle of conische vlakken;
  • Door een specialist eenvoudig en snel te leggen;
  • Het onderhoudsvriendelijke karakter van het dak spreekt veel mensen aan;
  • Lengtes (uit één stuk) tot 16 meter mogelijk.

Zijn er geen nadelen? Net als bij elke andere vorm van dakbedekking zijn er wel redenen om niet voor een zinken felsdak te kiezen. Zink is prijzig, het is iets ingewikkelder om het dak goed te isoleren en het is belangrijk dat het dak op de juiste wijze wordt geplaatst, anders is het lastig te herstellen. Het dak heeft geluidsisolatie nodig, want regen die op een zinken felsdak valt is anders erg goed te horen.

Technische specificaties

Wij werken met het gerenommeerde merk Rheinzink. De dikte van de platen titaanzink is doorgaans 0,8 mm en de standaard beschikbare breedte is 430 mm. Natuurlijk zijn andere breedtes ook mogelijk. De banen van het zinken felsdak zijn verbonden door een felsnaad. In die naden zitten klangen, waarmee het dak aan de dakconstructie wordt vastgemaakt. In de afwerking ziet u daar niets van, de klangen zitten zorgvuldig weggewerkt.

 

Een zinken felsdak: iets voor u?

Een zinken felsdak heeft een erg uitgesproken uitstraling en er zijn veel mensen die het erg mooi vinden. Zeker als u houdt van moderne architectuur, spreekt een dak als dit u vast erg aan. Twijfelt u over de keuze voor het juiste dak, of wilt u bijvoorbeeld weten of een zinken felsdak geschikt is voor uw (wellicht nieuw te bouwen) pand? Dan adviseren wij u natuurlijk graag. Onze ervaren dakdekkers staan voor u klaar met een goed advies. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stel uw vraag vooral aan onze dakspecialisten, dat is geheel vrijblijvend en u krijgt meteen een beter beeld van de totale omvang van uw project.

F.A.Q.

Heeft u vragen over uw platte dak? Kijk hiernaast. Staat uw vraag er niet bij? Druk dan op de knop hieronder om contact met ons op te nemen!

Hoe kan ik zien of mijn platte dak aan vervangen toe is?

U kunt zien aan de oppervlakte van de dakbanen of hier craquelé vorming is. Scheuren en openstaande naden zijn ook een teken van aandacht.

Hoelang gaat de dakbedekking op een plat dak ongeveer mee?

De meest gangbare merken bitumen dakbanen gaan ongeveer 20 tot maximaal 25 jaar mee voor er lekkage kan optreden. Epdm van bv Resitrix kan maar liefst tot 50 jaar functioneren.

Wat moet ik doen voor mijn dak vervangen wordt?

Dakdekkers zijn echte buitenmensen. Wij staan het hele jaar door op het dak en werken daar ook de hele dag. We komen daarom zelden bij u thuis binnen. U hoeft zelfs niet thuis te zijn als we aan de slag gaan!

Moet alle oude dakbedekking eerst verwijderd worden voor er een nieuwe laag dakbedekking aangebracht kan worden?

Geheel afhankelijk van de ondergrond kan het zo zijn dat de oude laag gebruikt wordt om een nieuwe laag overheen aan te brengen. Dit scheelt enorm in sloop en afval kosten en maakt dit een aantrekkelijke renovatiemethode.

Wat kost het om een plat dak te laten aanleggen?

Verschillende daken, verschillende prijzen. Reken tussen de €50,- en €60,- per m2.

Projecten – platte daken

Dakisolatie

 Een goed geïsoleerd dak zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energie rekening, geeft meer wooncomfort en zorgt voor een waardestijging van uw huis.

Platte daken

Dakdekking nodig voor uw platte dak? Wij zorgen voor dakdekking van de hoogste kwaliteit. Van traditionele bitumen tot moderne materialen zoals epdm. 

Hellende daken

Hellende daken worden vaak waterdicht gemaakt met dakpannen. Wij hebben inmiddels honderden panden van nieuwe daken voorzien, van dakpannen tot shingles en leien daken.

Lood- en zinkwerk

Voor het sluitend maken van uw waterdichte dak kan ons professioneel lood- en zinkwerk niet ontbreken.

Onderhoud

Een goed functionerend daksysteem heeft professioneel en periodiek onderhoud nodig. Onze ervaren dakdekkers sporen tijdig problemen op, waarmee u overbodige kosten tot een minimum kunt beperken.

Diverse werkzaamheden

Naast het waterdicht maken van uw dak leveren wij een scala aan overige werkzaamheden voor uw dak. Denk aan het maken van een dakterras, het plaatsen van zonnepanelen, een groen dak etc.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Financiering

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
Voorland 10A
1601 EZ Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning
thierry@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen
administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

 

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1901 8116

KVK 85011231
BTW NL863467891B01

Dakster dakbedekking

Dakster is de specialist in de provincies Noord-Holland (oa. Enkhuizen, Hoorn, Amsterdam en Alkmaar) en Flevoland op het gebied van dakbedekking. Ons kleine team bestaat uit verschillende mensen met hun eigen voorkeuren en specialisme. Wij staan voor u klaar bij het isoleren van uw dak of gehele dakrenovaties. Het maakt niet uit of het gaat om een schuin dak, plat dak of hellend dak. Voor pannendak renovatie, vernieuwen en isolatie, bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Accreditaties

logo Gebouwschil Nederland