Zinken felsdak

Zinken felsdaken ziet u vaak terug bij moderne architectuur. Dat komt onder andere door de flexibiliteit in vormen die met een zinken felsdak te bekleden zijn. Bol, hol, vlak of steil, het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Een zinken felsdak wordt bij de meest uiteenlopende vormen gebruikt.

Het felssysteem, zoals een felsdak ook wel genoemd wordt, bestaat uit lange, geprofileerde banen. De banen worden verbonden door een rechtopstaande naad. Het materiaal is dusdanig flexibel, dat ook lastige vormen en bepaalde details geen probleem vormen.

De voordelen van een zinken felsdak

Een zinken felsdak heeft een unieke uitstraling en erg sterke functionele eigenschappen. Voordelen van een dergelijk dan zijn onder meer:

  • Een lijnenstructuur die zorgt voor een moderne, slanke en strakke uitstraling;
  • Flexibele toepassing bij allerlei verschillende vormen, bijvoorbeeld bolle, holle of conische vlakken;
  • Door een specialist eenvoudig en snel te leggen;
  • Het onderhoudsvriendelijke karakter van het dak spreekt veel mensen aan;
  • Lengtes (uit één stuk) tot 16 meter mogelijk.

Zijn er geen nadelen? Net als bij elke andere vorm van dakbedekking zijn er wel redenen om niet voor een zinken felsdak te kiezen. Zink is prijzig, het is iets ingewikkelder om het dak goed te isoleren en het is belangrijk dat het dak op de juiste wijze wordt geplaatst, anders is het lastig te herstellen. Het dak heeft geluidsisolatie nodig, want regen die op een zinken felsdak valt is anders erg goed te horen.

Technische specificaties

Wij werken met het gerenommeerde merk Rheinzink. De dikte van de platen titaanzink is doorgaans 0,8 mm en de standaard beschikbare breedte is 430 mm. Natuurlijk zijn andere breedtes ook mogelijk. De banen van het zinken felsdak zijn verbonden door een felsnaad. In die naden zitten klangen, waarmee het dak aan de dakconstructie wordt vastgemaakt. In de afwerking ziet u daar niets van, de klangen zitten zorgvuldig weggewerkt.

 

Een zinken felsdak: iets voor u?

Een zinken felsdak heeft een erg uitgesproken uitstraling en er zijn veel mensen die het erg mooi vinden. Zeker als u houdt van moderne architectuur, spreekt een dak als dit u vast erg aan. Twijfelt u over de keuze voor het juiste dak, of wilt u bijvoorbeeld weten of een zinken felsdak geschikt is voor uw (wellicht nieuw te bouwen) pand? Dan adviseren wij u natuurlijk graag. Onze ervaren dakdekkers staan voor u klaar met een goed advies. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Heeft u een vraag of wilt u een dakschouw inplannen? Neem dan contact met ons op.

 

Waarmee kunnen we u helpen?

Persoonlijke gegevens

Contactinformatie

Magazijn en kantoor
(alleen op afspraak)
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 0800 tot 1400
De Drie Kronen 43
1601 MT Enkhuizen
0228 724 379

Algemeen e-mailadres
info@dakster.nl

Hoofduitvoering / planning

chris@dakster.nl
06 2475 8596

Financiële vragen

administratie@dakster.nl

Voor aanvragen van een dakschouw of offerte

Voor alle meldingen die onder de garantieregeling in behandeling genomen moeten worden
garantie@dakster.nl
Garantiemeldingen buiten kantooruren
06 1530 6740

KVK 37088942
BTW NL002100550B35